BE1021218B1 - Wegwerpbare onderkleding met verbeterde elastische secties - Google Patents

Wegwerpbare onderkleding met verbeterde elastische secties Download PDF

Info

Publication number
BE1021218B1
BE1021218B1 BE2014/0237A BE201400237A BE1021218B1 BE 1021218 B1 BE1021218 B1 BE 1021218B1 BE 2014/0237 A BE2014/0237 A BE 2014/0237A BE 201400237 A BE201400237 A BE 201400237A BE 1021218 B1 BE1021218 B1 BE 1021218B1
Authority
BE
Belgium
Prior art keywords
elastic
core
disposable absorbent
crotch
sections
Prior art date
Application number
BE2014/0237A
Other languages
English (en)
Inventor
Poorter Annick De
Original Assignee
Ontex Bvba
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ontex Bvba filed Critical Ontex Bvba
Priority to BE2014/0237A priority Critical patent/BE1021218B1/nl
Application granted granted Critical
Publication of BE1021218B1 publication Critical patent/BE1021218B1/nl

Links

Classifications

  • AHUMAN NECESSITIES
  • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
  • A61FFILTERS IMPLANTABLE INTO BLOOD VESSELS; PROSTHESES; DEVICES PROVIDING PATENCY TO, OR PREVENTING COLLAPSING OF, TUBULAR STRUCTURES OF THE BODY, e.g. STENTS; ORTHOPAEDIC, NURSING OR CONTRACEPTIVE DEVICES; FOMENTATION; TREATMENT OR PROTECTION OF EYES OR EARS; BANDAGES, DRESSINGS OR ABSORBENT PADS; FIRST-AID KITS
  • A61F13/00Bandages or dressings; Absorbent pads
  • A61F13/15Absorbent pads, e.g. sanitary towels, swabs or tampons for external or internal application to the body; Supporting or fastening means therefor; Tampon applicators
  • A61F13/45Absorbent pads, e.g. sanitary towels, swabs or tampons for external or internal application to the body; Supporting or fastening means therefor; Tampon applicators characterised by the shape
  • A61F13/49Absorbent articles specially adapted to be worn around the waist, e.g. diapers
  • A61F13/49007Form-fitting, self-adjusting disposable diapers
  • A61F13/49009Form-fitting, self-adjusting disposable diapers with elastic means
  • A61F13/49017Form-fitting, self-adjusting disposable diapers with elastic means the elastic means being located at the crotch region

Abstract

WEGWERPBARE ONDERKLEDING MET VERBETERDE ELASTISCHE SECTIES UITTREKSEL De uitvinding verstrekt een wegwerpbare onderkleding die een verbeterde regeling van been en kruis gebied elastische leden heeft, om absorptie capaciteit en pasvorm te verbeteren.

Description

WEGWERPBARE ONDERKLEDING MET VERBETERDE ELASTISCHE SECTIES Gebied van de uitvinding
De onderhavige uitvinding heeft betrekking op een wegwerpbare onderkleding en, meer in het bijzonder, op wegwerpbare absorberende onderkleding zoals een wegwerpbare luier, incontinentie onderlegger, trainingsbroek, menstruatiebroek en dergelijke.
Achtergrond van de uitvinding
Wegwerpbare absorberende onderkleding is welbekend in de stand-der-techniek. Zij bestaan over het algemeen uit een absorptielichaam en uit een textiel-achtige buitenomslag waarin het absorptielichaam bevat is. De buitenomslag is over het algemeen in broekvorm, met twee openingen voor elk één van de benen en een grotere opening werkend als taille opening. Dergelijke producten kunnen worden voorzien van lekkage weerstand verbeterende eigenschappen zoals opstaande insluitingskleppen of boorden zoals die in US 4,808,178, US 4,695,278, US 4,795,454, US 5,085,654 en anderen worden onderwezen. De uitdaging voorgelegd aan de ontwerpers van dergelijke wegwerpbaré absorberende onderkleding producten is om twee sleutelvereisten te combineren: het verstrekken van uitstekend comfort voor de gebruiker van dergelijke producten en het creëren van optimale weerstand tegen de lekkage van lichaamsvloeistoffen uit het product.
Het is een welbekende praktijk om elastische leden aan de voorgenoemde onderkleding te verbinden om comfort en lekkageweerstand te verbeteren en vele modellen zijn daarvan in gebruik geweest. Deze welbekende praktijk van het verbinden van elastische leden staat typisch verschillende voorwaarden toe; bijvoorbeeld, de types, het aantal, de regelingsruimten en de samentrekbare krachten van de elastische leden. Sommige elastisch lid positioneringstechnieken hebben de doelstelling om een goede pasvorm te verstrekken door het creëren van een keten van elastisch rekbare elementen.
Dergelijke technieken hebben het nadeel van geen optimale weerstand tegen de lekkage van lichamelijke vloeistoffen aan te bieden, vooral aangezien de ontlasting van lichamelijke vloeistoffen plotseling en vrij zwaar kan zijn. De technieken zoals die door Igaue en Fujioka worden beschreven willen een goed contact tussen het product en het lichaam van de drager verzekeren, op die manier slechts indirect werkende bij het verhinderen van lekken van lichamelijke vloeistoffen. De typische pogingen om lekkage weerstand van dergelijke constructies te verbeteren bestaat erin de samentrekbare kracht van de elastische leden te verhogen teneinde een nog strakker contact tussen het product en het lichaam van de drager te verkrijgen. Nochtans, kan de zo verhoogde samentrekbare kracht van de elastische leden de bloedomloop rond de benen storen, uitslag veroorzaken en over het algemeen het comfort van de te dragen onderkleding verslechteren. Een ander belangrijk nadeel van het verstrekken van een te strakke pasvorm langs een ononderbroken keten van elastisch rekbare elementen is dat het de uitwisseling van lucht tussen de binnenkant van het product en de omgeving belemmert, zo een ongunstig microklimaat creërende in het product, wat zweterige gevoelens en zelfs huid irritaties veroorzaakt.
Samenvatting van de uitvinding
Het is de doelstelling van de onderhavige uitvinding om een onderkleding te verstrekken die bovengenoemde problemen aanpakt, en in het bijzonder een onderkleding die een uitstekende weerstand heeft tegen de lekkage van lichamelijke vloeistoffen maar op elk moment comfortabel blijft voor de drager, een betere verluchting van het kruisgebied toelaat en/of rendabel is in productie.
In het bijzonder, realiseerden de uitvinders een betere regeling van elastische elementen op wegwerpbare onderkleding van het bovengenoemde type, waardoor het kruisgebied als een kop of zak kan gestalte worden gegeven. Dergelijke kop vorm van het kruisgebied kan zelfs één of meerdere ontlastingen van lichamelijke vloeistoffen bevatten die in zowel stroom als volume zwaar zijn, die hen toelaten om geleidelijk aan door de absorberende kern eronder te worden geabsorbeerd.
Teneinde het hierboven uiteengezette doel te bereiken, berust de uitvinding in het algemeen op een wegwerpbare absorberende onderkleding volgens conclusie 1.
Alternatief, in plaats van bovengenoemd eerste kern vorm elastisch gedeelte dat niet snijdt met om het even welke van bovengenoemd eerste voor-helft en eerste achter-helft elastische gedeelte kan het bovengenoemde eerste kern vorm elastisch gedeelte met slechts één van de bovengenoemde eerste voor-helft en eerste achter-helft elastische gedeelten snijden, en in plaats van bovengenoemde tweede kern vorm elastisch gedeelte dat niet met om het even welk van de bovengenoemde tweede voor-helft en tweede achter-helft elastische gedeelten snijdt, kan het bovengenoemde tweede kern vorm elastisch gedeelte slechts met één van bovengenoemde tweede voor-helft en tweede achter-helft elastisch gedeelte snijden.
Volgens de onderhavige uitvinding, hebben de eerste en tweede kern vorm elastieken de functie van het creëren of minstens vergemakkelijken van de vorming van een kop in het absorberende lichaam binnen het kruisgebied, dus efficiënt het risico op lekkage van lichamelijke vloeistoffen verminderen, terwijl de eerste en tweede voor- en achter elastieken het voorzien van een goede pasvorm rond de benen van de drager en comfort verhoging als belangrijkste functie hebben. Zonder beperking, stellen de uitvinders voor dat het ontbreken van een kruising tussen de kern vorm elastieken en minstens één of beiden van de respectieve voor- en achter elastieken betekent dat de samentrekbare kracht niet verdeeld of gespreid is over een ononderbroken keten van snijdende elastieken die de beenopeningen omringen. Eerder, kan de samentrekbare kracht die door de kern vorm elastieken wordt uitgeoefend wezenlijk onafhankelijk handelen om een kop vorm binnen het kruisgebied te veroorzaken. De vorming van een kop is belangrijk in die zin dat zulk een kop de vorm van een vallei, een zak of ander type van depressie in de absorberende kern heeft, zodat de vloeistoffen naar de bodem van die kop worden getrokken door de zwaartekracht krachten en zien zichzelf door hogere muren of barrières omringd zoals gevormd door de gebieden van de absorberende kern dichter aan de randen. Deze hogere muren of barrières zijn vloeistof-ondoordringbaar aangezien de absorberende kern typisch onderaan met een vloeistof ondoordringbare laag wordt geconstrueerd. Zwaartekracht trekt zo de vloeistoffen in de laagste depressie aan en de verticale muren of barrières houden die daar zodat de absorberende materialen binnen de absorberende kern tijd hebben om de vloeistoffen op te nemen en hen op te slaan. In het geval geen dergelijke kop vorm aanwezig zou zijn, dan konden de vloeistoffen langs de oppervlakte van de absorptiekern lopen, die slechts een beperkte vloeistof absorptiesnelheid heeft, naar de randen van de absorptiekern en lekkage tot stand brengen. Bovendien voorziet het ontbreken van een kruising tussen de kern vorm elastieken en minstens één of beide van de respectieve voor- en achter elastieken een relatief niet-elastisch gebied tussen bovengenoemde elastieken, dat het lichaam van een drager losser insluit en zo goede bloedomloop in het hogere dijgebied bevordert. Het staat daardoor ook een betere luchtuitwisseling toe (verluchting) tussen de binnenkant van het product en de omgeving.
Vandaar, kan men overwegen in de onderhavige uitvinding dat de eerste en tweede voor-helft elastische gedeelten· een voorste elastisch gebied vormen, de eerste en tweede kern vorm elastische gedeelten vormen een kern elastisch gebied, en de eerste en tweede achter-helft elastische gedeelten vormen een achterste elastisch gebied, met een relatief niet-elastisch gebied tussen bovengenoemde voorste en kern elastische gebieden en een relatief niet-elastisch gebied tussen bovengenoemd achterste en kern elastische gebieden. Deze regeling voorziet in vergelijkbare langere kern vorm elastische gedeelten die het kruisgëbied toestaan om een insluitingszak te vormen en waarin de lichaamsontlasting effectief geleid wordt naar bovengenoemde zak door een longitudinale centrale sectie van het absorberende artikel afgebakend door de vergelijkbare langere kruis elastische gedeelten.
Zonder bedoeling de onderhavige uitvinding te beperken, zal de onderhavige uitvinding in een aangewezen uitvoeringsvorm tot een wegwerpbare absorberende onderkleding leiden die nuttiger is en lekkage bestand is tegen los fecaal materiaal en stromen van urine, indien de been-opening elastische leden die een been-opening elastisch gebied creëren zijn verbonden in een halfrond, gebogen of hoefijzer-achtig patroon rond de been opening bepalende randen.
Onderzoek heeft dus aangetoond dat, aangezien been-opening elastische secties en kern vorm secties volgens de onderhavige uitvinding grotendeels verschillende functies hebben, beiden het meest efficiënt zullen werken als elk van hen wordt toegestaan om wezenlijk onafhankelijk van de andere secties te werken, d.w.z. zonder rest spanningen of krachten die uit de andere elastische gebieden en de eigen elastische sectie kracht vector richtingen en grootten te verstoren.
Behalve het verstrekken van een betere functionaliteit, staat de onderhavige uitvinding met elastisch secties die wezenlijk onafhankelijk van elkaar werken een meer doel-specifiek groridstoffengebruik en zo een kostenbesparing tegenover ontwerpen reeds gekend in de stand-der-techniek toe.
Korte beschrijving van de tekeningen
Fig. 1 is een perspectiefzicht die een uitvoeringsvorm toont van een wegwerpbare absorberende onderkleding volgens de uitvinding;
Fig. 2 is een uitvergroot perspectiefzicht die de onderkleding toont zoals in de lengte ontwikkeld;
Fig. 3 is een bovenaanzicht die een eerste uitvoeringsvorm van een kern vorm elastiek regeling toont gebruikt in de luier van de uitvinding;
Fig. 3 a-f geeft bovenaanzichten van uitvoeringsvormen van kern vorm elastiek regelingen weer die uit vergelijkbare langere kern vorm elastiek gedeelten bestaan, gebruikt in de luier van de uitvinding;
Fig. 4 is een zicht gelijkend op Fig. 3, die een tweede uitvoeringsvorm van de kern vorm elastiek regeling toont;
Fig. 5 is een zicht gelijkend op Fig. 3, die een derde uitvoeringsvorm van de kern vorm elastiek regeling toont;
Fig. 6 is een zicht van een elastisch lid patroon voor één van de elastische secties.
Fig. 7 is een zicht van een alternatieve uitvoeringsvorm van een elastiek lid patroon voor één van de elastische secties.
Fig. 8 is een zicht van een dwarsdoorsnede van een niet-elastisch gebied die betere luchtstroom en kopvorming toestaat.
Fig. 9 is een zicht gelijkend op Fig. 3, die een verdere uitvoeringsvorm van de kern vorm elastiek regeling gestalte geven.
Fig. 10 is een zicht gelijkend op Fig. 3, die een verdere uitvoeringsvorm van de kern vorm elastiek regeling toont.
Fig. 11 is een zicht gelijkend op Fig. 3, schematisch illustrerende uitvoeringsvormen van de uitvinding met diverse regelingen van elastische leden 16,17 en 18.
Fig. 12 illustreert, met betrekking tot de regeling T25, een verder ontwerp van de kruis en/of been elastische leden die onregelmatig of ongelijk uit elkaar geplaatste hiaten in de elastische leden of strengen hebben teneinde het verdwijnen van vloeistoffen (gestippelde pijl) van de kruis gebieden naar de randen 15
I belemmeren.
Detaillering van de uitvinding
Zoals hierin gebruikt, omvat de enkelvoud vorm "een", "de" en "het" zowel enkelvoud als meervoudsreferenten tenzij de context duidelijk anders voorschrijft. Als voorbeeld, een "elastisch lid” verwijst naar één of meer dan. één elastische leden.
De termen "omvattend", "omvat" en "omvatten" zoals hierin gebruikt zijn synoniem met "bestaande uit", "bestaat uit", "houdt in" of "bevattend", "bevat", en zijn inclusief of open en sluiten geen extra, niet-gereciteerde leden, elementen of methodestappen uit.
De termen "hechten" en "gehecht" zoals hierin gebruikt zijn synoniem met hun tegenhangers van de termen "samenvoegen", "vastgemaakt", "hechten", "beveiligen", "lijmen", "verbinden" en "linken". Typische voorbeelden van methodes die worden gebruikt om twee materialen aan elkaar vast te hechten zijn via het gebruik van een kleefstof zoals een druk gevoelige kleefstof of via het gébruik van ultrasone of andere thermische, mechanische of thermo-mechanische verbindingstechnieken.
De recitatie van numerieke gebieden door eindpunten omvat alle aantallen en fracties binnen dat gebied ondergebracht, evenals de gereciteerde eindpunten.
De term "ongeveer" zoals hierin gebruikt verwijzende naar een meetbare waarde zoals een parameter, een bedrag, een tijdelijke duur, en dergelijke, heeft de bedoeling om variaties van +/-20% of minder te omvatten, bij voorkeur +/-10% of minder, meer bij voorkeur +/-5% of minder, zelfs meer bij voorkeur +/-1% of minder, en nog meer bij voorkeur +/-0.1% of minder van de gespecificeerde waarde, in tot dusver dergelijke variaties zijn aangewezen om in de onthulde uitvinding te functioneren. Nochtans, moet men begrijpen dat de waarde waarnaar de bepaling "ongeveer" verwijst zelf ook specifiek wordt onthuld.
Tenzij anders bepaald, alle termen gebruikt in het onthullen van de uitvinding, met inbegrip van technische en wetenschappelijke termen, hebben de betekenis zoals die algemeen door iemand van gewone vaardigheid in de stand-der-techniek waar tot deze uitvinding behoort worden begrepen. Bij middel van verdere begeleiding, term definities zijn inbegrepen om de leer van de onderhavige uitvinding beter te waarderen.
Zoals hierin gebruikt, de term "elastisch", "elastomeer", "elasticiteit" of derivaten daarvan worden gebruikt om de mogelijkheid van verscheidenen materialen en objecten bestaande uit zulke om onomkeerbaar misvorming onder spanning te ondergaan, b.v., worden gerekt of verlengd, in minstens één richting wanneer een kracht wordt toegepast op het materiaal en om wezenlijk hun originele afmetingen te hervatten bij relaxatie, d.w.z., wanneer de kracht wordt vrijgegeven. .
De term "rekken", "rekbaar", "rekbaarheid" enz. verwijst naar materialen en voorwerpen zulke omvattende, die verlengbaar zijn wanneer krachten worden toegepast op het materiaal, en enige weerstand bieden tegen de verlenging. In de huidige specificatie, waar het uitrekken van elastische materialen vermeld is, zal dit typisch verwijzen naar dergelijke rekken binnen de elastische gebieden van de spanning-rek functie van de bovengenoemde materialen, d.w.z., onder de toegeefwaarde waarboven dergelijk uitrekken reeds een component van plastische misvorming zou bevatten. Vandaar, na dergelijk uitrekken (d.w.z., elastisch rekken), zal het elastische materiaal wezenlijk zijn originele afmetingen hervatten.
Met betrekking tot de richting waarin de elastische leden zouden verlengen op de onderkleding, is het niet noodzakelijk voor de elastische leden om parallel te lopen aan een zekere X as (verwijs naar Fig. 6 en 7 ter illustratie) voor de belangrijkste krachten van de respectieve elastische sectie om "voornamelijk uit te rekken" langs richting X en dus voor de krachten om voornamelijk te lopen in een richting parallel met bovengenoemde as X. Alhoewel de elastische leden ook krachtcomponenten kunnen induceren langs de Y-as, kunnen sommige van hen de andere en/of de resterende of algemene component langs de Y-as (indien enige) compenseren zal deze kleiner zijn dan de resulterende kracht langs de X-As.
Bij wijze van voorbeeld, wanneer een elastisch lid zoals een kern vorm lid zich in de lengte met betrekking tot het absorberende artikel zou verlengen, dan zal de algemene elastische of samentrekbare kracht of trek langs de transversale centrale as (geïllustreerd in as BB' in Fig. 3), eventueel, kleiner zijn dan de algemene elastische kracht langs de longitudinale as van het artikel (geïllustreerd in as AA' in Fig. 3). Bijvoorbeeld, kan de algemene elastische kracht langs de longitudinale as minstens 2-voudig zijn, meer bij voorkeur op zijn minst ongeveer 5-voudig, meer bij voorkeur op zijn minst ongeveer 10-voudig, nog meer bij voorkeur minstens ongeveer 20-voudig, nog meer bij voorkeur op zijn minst ongeveer 50-voudig, en zeer bij voorkeur op zijn minst ongeveer 100-voudig, minstens ongeveer 200-voudig, minstens ongeveer 500-voudig of minstens ongeveer 1000-voudig groter zijn dan de algemene elastische trekkracht (indien enige) langs de transversale as.
Volgende verklaart de uitvinding verder, in het bijzonder wordt verwezen naar verscheidene voorbeeld maar niet-beperkte uitvoeringsvormen.
Verwijzend naar Fig. 1, een absorberende onderkleding 1 is in de vorm van een broektype en heeft een taille-opening 2 en een paar been-openingen 3 gevormd op een textiel-achtige buitenomslag 4. In een aangewezen uitvoeringsvorm, is deze buitenomslag een laminaat van materialen die een zachte en tastbare verschijning verstrekken. De taille-opening 2 wordt perifeer voorzien van een taille omringend elastisch lid 5 en de been-openingen 3 worden ook perifeer voorzien van been omringende elastische leden 6, respectievelijk. Voor en achter lichamen die voor-en achtersecties 7, 8 bepalen van luier 1 liggen op elkaar langs de transversaal tegenovergestelde zijkanten en zijn integraal verbonden met elkaar door middel van verbindingslijnen 9.
Verwijzend naar Fig. 2, bestaat de absorberende onderkleding 1, zoals die in de richting van dikte wordt bekeken, uit een gelamineerde buitenomslag 4 met inbegrip van een vloeistof-doordringbare bovenlaag 11, een vloeistof-ondoordringbare onderlaag 12 en een vloeistof-absorberende kern 13 die tussen deze twee lagen 11, 12 wordt geschikt. Gedeelten van de boven- en onderlagen 11, 12 die naar buiten uitbreiden voorbij een perifere rand van kern 13 zijn waterdicht samengebonden en de kern 13 wordt onderbroken gebonden op minstens één van lagen 11, 12. Luier 1 is in de lengte samengesteld uit de voor- en achtersecties 7, 8 en een kruissectie 14 die daar wordt tussengevoegd. De kruissectie 14 wordt gevormd langs dwarse overkanten met een paar cirkel-boog-gevormde inkepingen bestemd om been omringende randen 15 te bepalen, respectievelijk. Eerste (voor-helft), tweede (achter-helft) en derde (kernvormende) elastische leden 16, 17 en 18 zijn verbonden aan de binnen oppervlakte van de onderlaag 12 die gekeerd is naar de bovenlaag 11 in samenwerking met de respectieve been-opening bepalende randen 15. Van eerste, tweede èn derde elastische leden 16, 17 en 18 die elk uit enkelvoudige of meervoudige elastische koorden bestaan, zijn de eerste en tweede elastische leden 16, 17 gehecht aan de onderlaag 12 met een spanning minstens gedeeltelijk geleid langs een paar van been-opening bepalende randen 15 en de derde elastische leden 18 zijn gehecht aan de onderlaag 12 met een kracht minstens gedeeltelijk longitudinaal met de luier 1 en die gemakkelijke kopvorming toestaat om als kern vorm elastische leden te dienen. Vierde elastische leden 19 en 20 zijn verbonden aan de binnen oppervlakte van onderlaag 12 die gekeerd is naar de bovenlaag 11 in samenwerking met de respectieve rand bepalende taille opening 4. Als extra bescherming tegen de zijdelingse lekkage van lichamelijke vloeistoffen of los fecaal materiaal, zijn een paar opstaande boorden 21 die vijfde elastische leden 22 bevatten gehecht aan bovenlaag 11.
Absorberende kern 13 kan om het even welk middel zijn dat over het algemeen samendrukbaar, conform, niet-irriterend is voor de huid van de drager, en in staat is om vloeistoffen en bepaalde lichaamsafscheidingen te absorberen en vast te houden. Een aangewezen absorberende kern 13 heeft een kledingstuk oppervlakte en een lichaamsoppervlakte en bestaat uit een absorberende laag. De absorberende laag kan in een grote verscheidenheid van maten en vormen (b.v., rechthoekig, zandlopenvormig, I-vormig, T-vorming, enz) worden vervaardigd. Men kan verkiezen dat de absorberende kern smaller is in het kruisgebied. De absorberende laag kan van een grote verscheidenheid van vloeistof absorberende materialen gemaakt zijn die over het algemeen worden gebruikt in wegwerpbare luiers en andere absorberende artikelen, zoals houtpulp. Voorbeelden van andere geschikte absorberende materialen omvatten gekrepte cellulosewatten, absorberend schuim, cellulose acetaatvezels, absorberende sponsen, super absorberende polymeren, absorberende gel materialen, of om het even welke gelijkwaardige materialen of combinatie van materialen. De totale absorberende capaciteit van de absorberende laag zou, echter, compatibel dienen te zijn met de ontwerp exsudaat lading in het bedoelde gebruik van onderkleding 1. Verder kunnen de maat en de absorberende capaciteit van absorberende kern 13 worden gevarieerd om dragers die zich uitstrekken van zuigelingen'tot aan volwassenen aan te passen.
De absorberende kern 13 kan een matrijs van hydrofiele vezels omvatten, zoals een web van cellulosevezels, gemengd met deeltjes, vezels of een samenstelling van een hoog-absorptie vermogend materiaal zoals dat algemeen gekend als super absorberende materiaal. De term "hoog-absorptie vermogend materiaal" verwijst naar materialen die minstens 10 keer hun eigen gewicht in vloeistof kunnen absorberen. De absorberende kern kan uit een mengsel van super absorberende hydrogel-vormende deeltjes en houtpulp fluff bestaan. De houtpulp fluff kan worden uitgewisseld met synthetische, polymere, smelt geblazen vezels of met een combinatie van smelt geblazen vezels en natuurlijke vezels. Het hoog-absorptie vermogend materiaal kan wezenlijk homogeen worden gemengd met de hydrofiele vezels of kan niet-uniform worden gemengd. Het hoog-absorptie vermogend materiaal kan ook worden geschikt in een doorgaans afzonderlijke laag binnen de matrijs van hydrofiele vezels. Alternatief, kan de absorberende kern uit een laminaat van een vezelig web en hoog-absorptie vermogend materiaal bestaan of andere geschikte middelen om hoog-absorptie vermogend materiaal in een gelokaliseerd gebied te handhaven. Het hoog-absorptie vermogend materiaal kan uit natuurlijke, synthetische en gewijzigde natuurlijke polymeren en materialen worden geselecteerd. De hoog-absorptie vermogende materialen kunnen anorganische materialen, zoals kiezelaarde gels, of organische samenstellingen, zoals verknoopte polymeren zijn. De term "verknoopt" verwijst naar ieder middel om effectief normaal water-oplosbare materialen wezenlijk water-onoplosbaar te maken maar zwelbaar. Dergelijke middelen kunnen, bijvoorbeeld, fysieke verstrikking, kristallijne domeinen, covalente bindingen, ionische complexen en verbindingen, hydrofiele verbindingen zoals waterstof bindingen, en hydrofobe verbindingen of Van der Waals krachten omvatten. De voorbeelden van synthetische, polymere, hoog-absorptie vermogende materialen omvatten de alkalimetaal en ammoniumzouten van poly(acrylzuur) en poly(methacrylzuur), poly(acrylamiden), poly(vinylethers), maleine anhydride co-polymeren met vinylethers en alfa-olefinen, poly(vinylpyrolidon), poly(vinylmorpholinon), poly(vinylalcohol), en mengsels en co-polymeren. Verdere polymeren geschikt voor gebruik in een absorberende kern omvatten natuurlijke en gewijzigde natuurlijke polymeren, zoals gehydroliseerd acrylonitriel-geënt zetmeel, acrylzuur geënt zetmeel, methylcellulose, carboxymethyl cellulose, hydroxypropyl cellulose, en de natuurlijke gommen, zoals alginaten, xanthumgom, sprinkhaan boon gom, guar gom, gelatine en dergelijke. De mengsels van natuurlijke en geheel of gedeeltelijk synthetische absorberende polymeren kunnen ook in de onderhavige uitvinding nuttig zijn. Het hoog-absorptie vermogend materiaal kan in om het even welk van een grote verscheidenheid aan geometrische vormen zijn. Als algemene regel, verkiest men dat het hoog-absorptie vermogend materiaal in de vorm van afzonderlijke deeltjes is. Nochtans, kan het hoog-absorptie vermogend materiaal ook in de vorm van vezels, vlokken, staven, bollen, naalden, of dergelijke zijn. Conglomeraten van deeltjes van hoog-absorptie vermogen materiaal kunnen worden gebruikt. Het hoog-absorptie vermogend materiaal kan in de absorberende kern in een hoeveelheid van ongeveer 5 tot ongeveer 100 gewichtsprocent en gewenst van ongeveer 30 tot ongeveer 100 gewichtsprocent zijn, gebaseerd op het totale gewicht van de absorberende kern. De distributie van het hoog-absorptie vermogend materiaal binnen de verschillende gedeelten van de absorberende kern kan variëren afhankelijk van het voorgenomen eindgebruik van de absorberende kern.
Het absorberende artikel kan verder uit materialen bestaan die geurcontrole kunnen voorzien. Enerzijds, kunnen dergelijke materialen de vaak onplezierige geur van lichaamsafscheidingen maskeren. Diverse geur-controlerende agenten zijn gekend in de stand-der-techniek en kunnen in de onderhavige uitvinding worden tewerkgesteld. De voorbeeld materialen kunnen bepaalde zeolithische materialen omvatten die voor hun geur-controlerende eigenschappen gekend zijn. Voordelig, kunnen dergelijke materialen in de absorberende kern, b.v., in vorm van super absorberende deeltjes worden omvat, of gemengd met of ingebouwd in de kern, b.v., cyclodextrines, en daarnaast diverse ontsmettingsmiddelen. Anderzijds, kunnen geparfumeerde materialen in het absorberende artikel worden omvat die tot de vrijlating van een aangename geur leiden, b.v., zodra het artikel nat is gemaakt. Dergelijke materialen kunnen worden omvat in b.v., de absorberende kern.
De bovenlaag 11 is meegaand, zacht voelend, en niet-irriterend aan de huid van de drager. Verder, is bovenlaag 11 vloeistof doorlatend die toelaat om vloeistoffen gemakkelijk door zijn dikte te laten doordringen. Een geschikte bovenlaag kan worden vervaardigd van een brede waaier van materialen, zoals poreus schuim, netvorming schuim, van opening voorziene plastic films, natuurlijke vezels (b.v., hout of katoenen vezels), synthetische vezels (b.v., polyester of polypropyleenvezels) of van een combinatie van natuurlijke en synthetische vezels. Bij voorkeur, wordt het gemaakt van een hydrofoob materiaal om de huid van de drager van vloeistoffen in absorberende kern 13 te isoleren.
Er zijn een aantal productietechnieken die kunnen worden gebruikt om de bovenlaag 11 te vervaardigen. Bijvoorbeeld, de bovenlaag 11 kan geweven, niet-geweven, spun gebonden, lucht-door gebonden, gekaard, of dergelijke zijn. Een aangewezen bovenlaag 11 kan een gebonden-gekaard web zijn, zoals gekaard en thermisch gebonden door middelen welgekend door diegenen bekwaam in de weefsel techniek. Bij voorkeur, heeft de bovenlaag 11 een gewicht van 12 tot 25 gram per vierkante meter, een minimum droge treksterkte van minstens 400 gram per centimeter in de machinerichting en een natte treksterkte van minstens 55 gram per centimeter in de dwarsmachinerichting.
Men zal waarderen dat bovengenoemde één onderkleding beschrijft, en dat om het even welke conventionele configuratie van absorberende onderkleding kan worden aangepast om volgens de uitvinding te presteren wanneer voorzien van de configuratie van elastische leden zoals hierin onderwezen. Door middel van voorbeeld en niet beperking, kan een absorberend artikel zoals hierin bedoeld ook dergelijke onderkleding omvatten die bestaat uit een buitenomslag, typisch een textiel of textiel-gelijkende buitenomslag, en gebonden zijn aan de binnenkant van bovengenoemde omslag met betrekking tot de drager van een absorberende eenheid. De absorberende eenheid kan doorgaans bestaan uit een laminaat van een absorberende kern omvat tussen een vloeistof doorlaatbare lichaamszijde voering of bovenlaag, en vloeistof ondoordringbare onderlaag, zoals hoofdzakelijk hierin onthuld. Voordelig, kunnen de boven- en onderlagen van bovengenoemde absorberende eenheid worden afgemeten om het omhullen van de absorberende kern ertussen toe te staan, maar om anders wezenlijk aan de afmetingen van de absorberende kern te beantwoorden. Dit staat toe om materiaal te besparen bij productie en om de productie te verdelen. Men zal ook begrijpen dat in de laatstgenoemde configuratie, de kern vorm elastieken kunnen worden voorzien op ofwel de buitenomslag of op de absorberende eenheid (b.v., op de lichaamszijdevoering, op onderlaag of daar tussen).
De elastische leden 16, 17, 18, 19 en 20 kunnen van natuurlijk of synthetisch rubber worden gemaakt en kunnen uit om het even welke hitte krimpbaar elastisch materiaal bestaan zoals gekend in de stand-der-techniek. Andere geschikte elastische leden kunnen uit een grote verscheidenheid van materialen bestaan die welgekend zijn in de stand-der-techniek met inbegrip van elastomeer films, polyurethaanfilms, elastomeer schuim, en gevormd elastisch linnen. Bovendien kunnen de elastische leden een massa aan configuraties aannemen. Bijvoorbeeld, de breedte van elastische leden 16, 17, 18, 19 en 20 kunnen variëren van 0.25 mm tot 25 mm of meer de elastische leden kunnen uit één enkele bundel van elastisch materiaal bestaan of kunnen uit verscheidene parallelle of niet-parallelle bundels van elastisch materiaal bestaan. Wanneer individuele bundels van elastiek worden gebruikt, kunnen elastische leden 16, 17, 18, 19 en 20 om het even welk geschikt aantal elastische bundels omvatten. Bijvoorbeeld, kunnen de elastische leden ongeveer 1 tot ongeveer 10 elastische bundels omvatten. Als niet-beperkt voorbeeld, omvatten geschikte elastische bundels Filabell rondsectie spandex garen in 800 dtex, in de handel verkrijgbaar bij de Albis Group.
De elastische leden kunnen typisch worden verlengd voorafgaand aan het te worden vastgemaakt aan de respectieve gedeelten van absorberend artikel 1. Bijvoorbeeld, de elastische leden kunnen worden verlengd tot minstens ongeveer 1,2-voudig en bij voorkeur minstens 1,5-voudig keer hun ontspannen lengte, zoals van ongeveer 1,5-voudig of ongeveer 2-voudig tot ongeveer 4-voudig hun ontspannen lengte, alvorens te wordt vastgemaakt dusdanig dat de elastische leden het materiaal van absorberend artikel 1 bijeenbrengen wanneer ontspannen. De elastische leden kunnen verenigd zijn tot artikel 1 op om het even welke die manier gekend is aan de deskundigen. Bijvoorbeeld, klevende, thermische of ultrasone bindtechnieken of een combinatie daarvan kunnen worden gebruikt om de elastische leden aan artikel 1 aan te sluiten. Als niet-beperkt voorbeeld, een geschikte kleefstof omvat de Bostik H246504 hotmelt kleefstof die in de handel verkrijgbaar is bij Bostik, Ine.
De barrièreboorden 21 voorzien een barrière om de vrije stroom van lichaamsafscheidingen langs de vloeistof-ontvangende oppervlakte 11 te beperken en voorzien een structuur om dergelijke afscheidingen vast te houden en te bevatten binnen de onderkleding 1. Barrièreboorden 21 kunnen vervaardigd worden van een grote verscheidenheid van materiaal zoals polypropyleen, polyester, kunstzijde, nylon, schuim, plastic folies, gevormde folies en elastische schuimen. Bijvoorbeeld, de barrièreboorden kunnen geweven, niet-geweven, spun gebonden, gekaard, gegoten, gebelazen or dergelijke zijn. In een voorkeur uitvoeringsvorm, bevatten de barrièreboorden vijfde elastische leden 22, om een opstaand effect van de boord te creëren zo dat uitscheidingen, in het bijzonder los fecaal materiaal dat niet gemakkelijk wordt geabsorbeerd en neigt te drijven langs de vloeistof-ontvangende oppervlakte 11, de boorden 21 zal contacteren, dus een belemmering creërende tegen de stroom van lichaam uitscheidingen.
Verwijzend naar de illustratieve figuren, verstrekt de uitvinding zo doorgaans een wegwerpbare absorberende onderkleding bestaande uit: een vloeistof-permeabele bovenlaag (11); een vloeistof-ondoordringbare onderlaag (12); een vloeistof-absorberende kern (13) tussen bovenlaag en onderlaag; een laminaat bestaande uit de bovenlaag, uit de onderlaag en uit de kern en hebbende een voorsectie (7), een achtersectie (8) en een kruissectie (14) ingevoegd tussen de voorsectie en de achtersectie; eerste en tweede been-opening bepalende randen (15) in rekbare elastische leden (16, 17, 18) die zich over het algemeen langs elk van de eerste en tweede been-opening bepalende randen uitbreiden; de elastische leden bestaan uit eerste en tweede voor-helft elastische gedeelten (16a, 16b) die zich hoofdzakelijk uitbreiden langs eerste en tweede voor-helften (14a) van de eerste en tweede been-opening bepalende randen, eerste en tweede achter-helft elastische gedeelten (17a, 17b) dié zich hoofdzakelijk uitbreiden langs eerste en tweede achter-helften (14b) van de eerste en tweede been-opening bepalende randen, en eerste en tweede kern vorm elastische gedeelten (18a, 18b) die zich longitudinaal op de transversaal tegenovergestelde zijden van de kruissectie uitstrekken, bovengenoemde eerste kern vorm elastisch gedeelte (18a) die slechts met één van bovengenoemde eerste voor-helft en eerste achter-helft elastische gedeelten (16a, 17a) snijdt of niet snijdt met om het even welke van de bovengenoemde eerste voor-helft en eerste achter-helft elastische gedeelten (16a, 17a), en bovengenoemde tweede kern vorm elastisch gedeelte (18b) snijdt met slechts één van de bovengenoemde tweede voor-helft en tweede achter-helft elastische gedeelten (16b, 17b) of niet snijdt met om het even welke van de bovengenoemde tweede voor-helft en tweede achter-helft elastische gedeelten (16b, 17b).
In een voordelige uitvoeringsvorm, snijdt het bovengenoemde eerste kern vorm elastisch gedeelte (18a) niet met om het even welk bovengenoemde eerste voor-helft en eerste achter-helft elastische gedeelte (16a, 17a), en het bovengenoemde tweede kern vorm elastisch gedeelte (18b) snijdt niet met om het even welk bovengenoemde tweede voor-helft en tweede achter-helft elastisch gedeelten (16b, 17b). In deze uitvoeringsvorm, bereikt de aanwezigheid van verscheidene niet-elastische gebieden vorming van de kruiskop en een goede verluchting van het kruisgebied.
In een andere potentiële uitvoeringsvorm die nog steeds de voordelige gevolgen van de uitvinding met zich meebrengt, snijdt het bovengenoemde eerste kern vorm elastisch gedeelte (18a) met slechts één van de bovengenoemde eerste voor-helft en eerste achter-helft elastische gedeelten (16a, 17a), en het bovengenoemde tweede kern vorm elastisch gedeelte (18b) snijdt met zowel de bovengenoemde tweede voor-helft als tweede achter-helft elastische gedeelten (16b, 17b).
In een verwante uitvoeringsvorm, snijdt het bovengenoemde eerste kern vorm elastisch gedeelte (18a) met beide van de bovengenoemde eerste voor-helft als eerste achter-helft elastische gedeelten (16a, 17a), en het bovengenoemde tweede kern vorm elastisch gedeelte (18b) snijdt met slechts één van de bovengenoemde tweede voor-helft en tweede achter-helft elastische gedeelten (16b, 17b). In deze uitvoeringsvormen, bereikt de aanwezigheid van één niet-elastisch gebied nog betere verluchting van het kruisgebied en minstens de gedeeltelijke vorming van de kruiskop.
Verwijzend naar Fig. 3, creëren de voor-helft elastische leden 16 eerste en tweede voor-helft elastische gedeelten 16a en 16b. De elastische secties 16a en 16b breiden zich hoofdzakelijk langs de voor-helften 14a van de been-opening bepalende randen 15a, 15b uit. Op dezelfde manier creëren de achter-helft elastische leden 17 de eerste en tweede achter-helft elastische secties 17a en 17b. De elastische secties 17a en 17b breiden zich hoofdzakelijk langs de achter-helften 14b van de been-opening bepalende randen 15a, 15b uit. Voor een goede pasvorm rond de benen van de drager en een verbeterde lekkageweerstand tegen los fecaal materiaal en stromen van urine, zijn de been-opening elastische leden 16a, 16b, 17a en 17b die de been-opening elastische gebieden creëren vastgehecht in een halfrond, gebogen of hoefijzer-achtig patroon rond de been opening bepalende randen 15a en 15b. De kern vorm elastische leden 18 vormen eerste en tweede kern vorm elastische secties 18a en 18b. De kern vorm elastische secties breiden zich hoofdzakelijk uit in de richting van de longitudinale middellijn AA' van het onderkleding.
Bij voorkeur, hebben de kern vorm elastische secties 18a en 18b een lengte van of breiden zich uit over minstens 5%, b.v., > 6%, £ 7%, £ 8% of > 9%, meer bij voorkeur minstens 10%, b.v., > 11%, £ 12%, £ 13% of > 14%, of minstens 15%, b.v., £ 16%, > 17%, > 18%, > 19% of > 20%, en mogelijks minstens > 30%, > 40%, £ 50% of meer van de lengte van kruissectie 14 wanneer uitgerekt. Bijvoorbeeld, de kern vorm elastische secties kunnen een lengte hebben van of zich uitbreiden over tussen ongeveer 1% en 75%, of tussen ongeveer 5% en 75%, of tussen ongeveer 1% en 50%, of tussen ongeveer 1% en 20%, zoals tussen ongeveer 5% en 15%, of ongeveer 10% van de lengte van kruissectie 14 wanneer uitgerekt. Bijvoorbeeld, de kern vorm elastische secties kunnen een lengte hebben in de longitudinale richting van tussen ongeveer 3 en ongeveer 15 cm, zoals, b.v., tussen ongeveer 5 en ongeveer 12 cm, of tussen ongeveer 8 en 10 cm wanneer uitgerekt.
In aangewezen uitvoeringsvormen, kunnen de kern vorm elastische secties 18a en 18b een lengte (d.w.zlongitudinale lengte wezenlijk langs de AA’ as) hebben of zich over minstens ongeveer 50% of minstens ongeveer 60%, meer bij voorkeur minstens ongeveer 70% of minstens ongeveer 75%, zelfs meer bij voorkeur minstens ongeveer 80% of minstens ongeveer 85%, nog meer bij voorkeur minstens ongeveer 90% of minstens ongeveer 95%, zoals wezenlijk meer dan 100%, van de lengte van kruissectie 14 uitbreiden wanneer uitgerekt. Bijvoorbeeld, in aangewezen uitvoeringsvormen kunnen de kern vorm elastische secties 18a en 18b een lengte (d.w.z., longitudinale lengte wezenlijk langs de AA' as) hebben of zich over minstens ongeveer 50% of minstens ongeveer 60%, meer bij voorkeur minstens ongeveer 70% of minstens ongeveer 75%, zelfs meer bij voorkeur minstens ongeveer 80% of minstens ongeveer 85%, nog meer bij voorkeur minstens ongeveer 90% of minstens ongeveer 95%, zoals wezenlijk meer dan 100%, van de lengte van de absorberende kern of van de absorberende eenheid van het absorberende artikel uitbreiden zoals hierin onderwezen wanneer uitgerekt.
Bijvoorbeeld, de kern vorm elastische secties 18a en 18b kunnen een lengte in de longitudinale richting hebben van minstens ongeveer 10 cm of minstens ongeveer 15 cm, bij voorkeur minstens ongeveer 20 cm of minstens ongeveer 25 cm, meer bij voorkeur minstens ongeveer 30 cm of minstens ongeveer 35 cm, zelfs meer bij voorkeur minstens ongeveer 40 cm of minstens ongeveer 45 cm, of zelfs minstens ongeveer 50 cm, wanneer uitgerekt.
Dit staat de kern vorm elastische secties 18a en 18b toe om het kruisgebied gestalte te geven teneinde een insluitingszak te vormen en is voordelig om ook goede aanhankelijkheid te verzekeren van het longitudinale centrale gedeelte van het absorberende artikel afgebakend door bovengenoemde elastische secties 18a en 18b aan het lichaam van de gebruiker. Deze regeling leidt effectief de lichaamsontlasting naar de kruis zak terwijl om het even welke ontlastingslekkage naar de beenopeningen wordt verminderd.
Bij voorkeur, kunnen de kern vorm elastische secties 18a en 18b longitudinaal centraal op de onderkleding worden geplaatst, d.w.z., zich in wezenlijk gelijkaardige mate aan elke kant van transversale middellijn BB' van het absorberende artikel. Bijvoorbeeld, tussen niet meer dan 70% en niet minder dan 30%, of tussen niet meer dan 60% en niet minder dan 40% of ongeveer 50% van de lengte van de kern vorm elastische secties 18a en 18b kan zich naar de voor of achtergedeelten van de onderkleding met betrekking tot de transversale middellijn BB' uitbreiden.
Toegelaten geworden om samen te trekken, zullen de kern vorm elastische secties het kruisgebied van het onderkleding veroorzaken om een kop vorm te aan te nemen. Een kop wordt gevormd wegens het feit dat de intrekkingskrachten van secties 18a en 18b veroorzaken dat het product rond de transversale middellijn BB' krult. Wegens de interactie van de intrekkingskracht van de elastische secties 18a en 18b en de krachten binnen in het gebied tussen elastische secties 18a en 18b, krult het product ook rond longitudinale middellijn AA'. Dit effect wordt zelfs versterkt in de afsluitingsboorden door de vijfde elastische elementen hoewel deze niet noodzakelijk zijn voor het doel van deze uitvinding. De persoon bekwaam in de stand-der-techniek zal de juiste grondstof en productieparameterskeuze maken om kopvorming te optimaliseren.
De eerste en tweede voor-helft elastische secties 16a en 16b verbinden of snijden niet met eerste en tweede kern vorm secties 18a en 18b, die zo niet-elastische gebieden 23a en 23b creëren, respectievelijk. Op dezelfde manier verbinden de eerste en tweede elastische achter-helft secties 17a en 17b niet met eerste en tweede kern vorm secties 18a en 18b, die zo niet-elastische gebieden 24a en 24b creëren, respectievelijk. Deze niet-elastische gebieden 23 en 24 staan een efficiënte kopvorming en luchtuitwisseling toe tussen de binnenkant van het onderkleding en de omgeving.
Zoals hierin bedoeld, verwijst de verwijzing naar kruising van elastische leden, gebieden of secties naar dergelijk contact of kruising zoals waargenomen wanneer het absorberende kledingstuk wordt bekeken zoals geïllustreerd in Fig. 3 , d.w.z., in bovenaanzicht van het artikel in open configuratie. Vandaar, in feite hoeven snijdende elastische elementen niet in directe fysiek contact of interactie met elkaar (b.v., zij kunnen op verschillende lagen van het materiaal dat het absorberende kledingstuk vormt worden voorzien) te zijn, maar zouden over het algemeen worden gewaardeerd als zijnde overlappend of snijdend in bovenaanzicht.
Vandaar, zoals hierin bedoeld snijdt elk kern vorm elastisch lid 18 met slechts één of bij voorkeur geen (zoals geïllustreerd in Fig. 3) van de voor en achter-helft elastische leden 16, 17. Bijvoorbeeld, kan een niet-snijdend eind van het kern vorm elastisch lid 18 tussen ongeveer 0.1 cm en ongeveer 15 cm, of tussen ongeveer 0.2 cm en ongeveer 15 cm, of tussen ongeveer 0.5 cm en ongeveer 12 cm, of tussen ongeveer 1 cm en ongeveer 10 cm, of tussen ongeveer 5 cm enlO cm ver van het dichtste punt van het dichtste voor of achter-half elastisch lid 16, 17 zijn, zoals wordt gemeten in open configuratie door de niet-elastische gebieden 23, 24.
In een uitvoeringsvorm, zoals getoond in Fig. 3, breiden de longitudinaal uitbreidende kern vorm elastische leden 18 zich parallel uit tot de longitudinale as AA'. In een verdere uitvoeringsvorm, zoals getoond in Fig. 3, breiden de longitudinaal uitbreidende kern vorm elastische leden 18 zich recht en parallel uit met de longitudinale as AA'. Nochtans, zal men waarderen dat bovengenoemde kern vorm elastische leden 18 zich in een verscheidenheid van gestalten, vormen en richtingen kunnen uitbreiden compatibel met de aanduiding longitudinale uitbreiding. Door middel van voorbeeld en niet beperking, zijn kern vorm elastische leden 18 over het algemeen afgeschuind, sinusoïde, boogvormig, cirkelvorming, ellipsoïde enz., zoals geïllustreerd binnen vooraf ingestelde Figuren. Alternatief of daarnaast, kunnen kern vorm elastische leden 18 worden samengesteld uit een meerderheid van snijdende (overlappen) of niet-snijdende (niet-overlappen) elastische elementen, zoals geïllustreerd binnen vooraf ingestelde Figuren.
De kern vorm elastische leden 18a, 18b breiden longitudinaal uit op de transversale overkanten 15a, 15b van de kruissectie. Dit kan bij voorkeur aanduiden dat geen van beiden van bovengenoemde kern vorm elastische leden 18a snijdt met of kruist met de longitudinale middellijn AA' van het absorberende artikel (zoals, b.v., Fig. 3). Meer bij voorkeur, kunnen de kern vorm elastische leden 18a, 18b worden beperkt, in de transversale richting, naar de buitenste (transversaal distaai) 70%, of 60%, meer bij voorkeur 50%, of 40%, of 30%, of 20% van de afstand tussen de longitudinale middellijn AA' en de respectieve kruis zijranden 15a, 15b in de smalste punten van de laatstgenoemden.
In een verdere aangewezen uitvoeringsvorm, zijn de kern vorm elastische leden 18a, 18b transversaal buitenwaarts gelegen van absorberende kern 13.
In uitvoeringsvorm zoals aangetoond in Fig. 3, zijn de eerste en tweede voor-helft elastische leden 16a, 16b, en in het bijzonder de longitudinale centrale (d.w.z., proximaal) einden daarvan, niet verbonden door het kruisgebied (vooral niet elastisch verbonden, zoals bijvoorbeeld, door middel van een verder transversaal elastisch lid). Ook, in een uitvoeringsvorm, zijn de eerste en tweede achter-helft elastische leden 17a, 17b, en in het bijzonder de longitudinale centrale (d.w.z., proximaal) einden daarvan, niet verbonden door het kruisgebied (vooral niet elastisch verbonden, zoals bijvoorbeeld, door middel van een verder transversaal elastisch lid).
Deze regeling kan worden bereikt, bijvoorbeeld, door de eerste en tweede voor-helft elastische leden 16a, 16b, en de eerste en tweede achter-helft elastische leden 17a, 17b aan te brengen en te beveiligen aan het absorberende artikel elk als een afzonderlijk element.
Alternatief, kan deze regeling ook worden bereikt door de voor-helft elastische leden 16a, 16b, of de achter-helft elastische leden 17a, 17b, als enigste voor of achter elastische elementen toe te passen, respectievelijk, waarin in bovengenoemd voor elastisch element de longitudinaal proximale einden van de elastische leden 16a, 16b verbonden zijn door een tussengeplaatst voor elastisch lid dat transversaal door het kruisgebied loopt en/of waarin in het achter elastische element de longitudinaal proximale einden van de elastische leden 17a, 17b verbonden zijn door een tussengeplaatst achter elastisch lid dat transversaal door het kruisgebied loopt. Dan, worden minstens de gedeelten van bovengenoemde voor en achter elastische elementen die overeenkomen met de resulterende voor-helft elastische leden 16a, 16b en achter-helft elastische leden 17a, 17b beveiligd (zoals b.v. gelijmd) aan het absorberend artikel, en de respectieve tussengeplaatste voor en achter elastische leden zijn daar van losgemaakt en gedesintegreerd, zoals bijvoorbeeld door een meerderheid van sneden daarin te introduceren. Daardoor, worden de tussengeplaatste gedeelten geheel (zie, b.v., Fig. 3) of gedeeltelijk (zie, b.v., Fig. 11, T26 en T27) verwijderd, dusdanig dat hun functionaliteit als elastisch lid wordt verminderd, verbroken of geëlimineerd. Men zal begrijpen dat de resten van bovengenoemde tussengeplaatste gedeelten op hun plaats kunnen worden gehouden en niet uit het artikel dienen te worden verwijderd, omdat en voor zover zij geen merkbaar algehele trek uitoefenen. De manier die in deze paragraaf wordt beschreven kan meer productie rendabel zijn, aangezien het gewoonlijk gemakkelijker kan zijn de voor-helft elastische leden 16a, 16b, en/of de achter-helft elastische leden 17a, 17, als ononderbroken elastische elementen verbonden door het kruisgebied door voor en achter elastische leden aan te brengen, respectievelijk.
De uitvinders hebben geconstateerd dat een regeling waarin de eerste en tweede voor-helft elastische leden 16a, 16b, en/of de eerste en tweede achter-helft elastische leden 17a, 17b, niet door het kruisgebied worden verbonden doorheen de kruis regio door bovengenoemde tussengeplaatste leden minder belemmeringen plaatst op de drager en goed samenwerkt met de kruis kop gevormd door de kern vormende elastische leden 18a, 18b. Dergelijke regeling staat ook een betere verluchting van het kruisgebied toe, en vermindert of verhindert transversale misvorming van het kruisgebied.
Dienovereenkomstig, verstrekt een aspect van de uitvinding ook een wegwerpbare absorberende onderkleding bestaande uit: een vloeistof-doordringbare bovenlaag; , een vloeistof-ondoordringbare onderlaag; een vloeistof-absorberende kern tussen de bovenlaag en de onderlaag; een laminaat bestaande uit de bovenlaag, uit de onderlaag en uit de kern hebbende een voorsectie, een achtersectie en een kruissectie geplaatst tussen de voorsectie en de achtersectie; eerste en tweede been-opening bepalende randen in de vorm van over het algemeen cirkel-boog-gevormde inkepingen op transversale overkanten van de kruissectie; rekbare elastische leden die zich over het algemeen langs elk van de eerste en tweede been-opening bepalende randen uitbreiden; de elastische leden bestaan uit eerste en tweede voor-helft elastische gedeelten die hoofdzakelijk uitbreiden langs de eerste en tweede voor-helften van de eerste en tweede been-opening bepalende randen, eerste en tweede achter-helft elastische gedeelten die hoofdzakelijk longitudinaal uitbreiden uitbreiden langs de eerste en tweede achter-helften van de eerste en tweede been-opening bepalende randen, en eerste en tweede kern vorm elastische gedeelten die longitudinaal uitbreiden op de transversale overkanten van de kruissectie; waarin ofwel de eerste en tweede voor-helft elastische gedeelten, ofwel de eerste en tweede achter-helft elastische gedeelten, of geen van beiden, door het kruisgebied via een tussengeplaatst elastisch lid worden verbonden. In bovengenoemd aspect, bereikt de afwezigheid van bovengenoemd tussengeplaatst elastisch lid .tussen één of beide van de voor als achter-helft elastische leden 16a, 16b en 17a, 17b betere verluchting van het product, waardoor het niet essentieel hoeft te zijn om kruising te vermijden tussen bovengenoemde kern vorm elastische gedeelten 18a, 18b en bovengenoemde voor en/of achter-helft elastische gedeelten 16a, 16b en 17a 17b (zie uitvoeringsvorm in Fig. 9).
In een andere uitvoeringsvorm, zoals geïllustreerd kunnen de eerste en tweede voor-helft elastische leden 16a, 16b, en in het bijzonder de longitudinaal centrale (d.w.z., proximale) einden ervan, verbonden zijn door het kruisgebied (vooral elastisch verbonden, zoals bijvoorbeeld, door middel van een verder transversaal elastisch lid 16c). Ook, in een uitvoeringsvorm, kunnen de eerste en tweede achter helft elastische elementen 17a, 17b, vooral de longitudinaal centrale (d.w.z., proximale) einden daarvan, worden verbonden door het kruisgebied (vooral elastisch verbonden, zoals, bijvoorbeeld, door middel van een verder transversaal elastisch element 17c).
Met betrekking tot Fig. 11, uitvoeringsvormen T17 aan T20, overweegt de uitvinding ook asymmetrische arrangementen, waarin slechts de eerste en tweede voor-helft elastische leden 16a, 16b door het kruisgebied worden verbonden, in het bijzonder door middel van een verder transversaal elastisch lid 16c of asymmetrische arrangementen waarin slechts de eerste en tweede achter-helft elastische leden 17a, 17b door het kruisgebied worden verbonden, in het bijzonder door middel van een verder transversaal elastisch lid 17c. Dergelijke arrangementen bereiken goede verluchting, terwijl zij ook een betere pasvorm voorzien met de benen en de asymmetrische bewegingen daarvan.
In een andere alternatieve uitvoeringsvorm, zijn de kern vorm elastische gedeelten 18a, 18b ook longitudinaal binnenwaarts geplaatst (d.w.z., aan de binnenkant of meer proximaal met betrekking tot de longitudinale middellijn AA') van de voor en achter-helft elastische leden 16 en 17. In een andere alternatieve uitvoeringsvorm, zijn de kern vorm elastische gedeelten 18a, 18b ook longitudinaal binnenwaarts geplaatst (d.w.z., aan de binnenkant of meer proximaal met betrekking tot de transversale middellijn AA') van de voor en achter-helft elastische leden 16 en 17.
Elk van bovengenoemde arrangementen of een combinatie daarvan (zie Fig. 3) vermijdt kruising van het respectieve elastische gedeelte.
Bij voorkeur, zoals aangetoond in Figuren 3 a-f kan kruising tussen de kern vorm elastische gedeelten 18 en de respectieve voor en/of achter-helft elastische leden 16 en 17 worden vermeden door de kern vorm elastische gedeelten 18 transversaal binnenwaarts (d.w.zaan de binnenkant of meer proximaal met betrekking tot de longitudinale middellijn AA') van de voor en achter-helft elastische leden 16 en 17. Deze regeling staat toe om vergelijkbare langere kern vorm elastische gedeelten 18a en/of 18b te voorzien zoals die bijvoorbeeld in Figuren 3a-f worden geïllustreerd, in het bijzonder waar voor en/of achter-helft elastische leden 16 en 17 niet door het kruisgebied via een tussengeplaatst elastisch lid worden verbonden, waardoor de bovengenoemde kruising kan worden vermeden. Vandaar, de elastische gedeelten 18a en/of 18b hoeven niet longitudinaal binnenwaarts van respectieve voor èn/of achter-helft elastische leden 16, 17 te worden geplaatst.
In verwante uitvoeringsvormen kunnen de kern vorm elastische gedeelten 18a en/of 18b zich longitudinaal voorbij de kruis-einden van voor en/of achter-helft elastische gedeelten 16, 17 uitbreiden. Bijvoorbeeld, met betrekking tot Figuren 3a-f, kunnen de kern vorm elastische gedeelten 18a en/of 18b zich longitudinaal voorbij en buitenwaarts van met betrekking tot de voor en/of achter-helft elastische gedeelten 16, 17, kunnen bijvoorbeeld zo over minstens ongeveer 10% of minstens ongeveer 20%, bij voorkeur over minstens ongeveer 30% of minstens ongeveer 40%, meer bij voorkeur over minstens ongeveer 50% of minstens ongeveer 60%, nog liever over minstens ongeveer 70% of minstens ongeveer 80%, en ook meer bij voorkeur over minstens ongeveer 90% of over maximaal 100% van de longitudinale afstand (d.w.z., afstand langs de A-A' as) uitbreiden zoals bepaald door voor en/of achter-helft elastische gedeelten 16, 17. In deze context, verwijst de longitudinale afstand bepaald door elk van de voor-helft elastisch gedeelten 16 naar de afstand of segment langs de A-A' as van het vooreind tot aan het kruiseind van bovengenoemd voor-helft elastisch gedeelte 16, en de longitudinale afstand bepaald door elk achter-helft elastisch gedeelte 17 verwijst naar de afstand of segment langs de A-A' as van het kruiseind tot aan door het achtereind van bovengenoemd achter-helft elastisch gedeelte 17. In uitvoeringsvormen kunnen de kern vorm elastische gedeelten 18a en/of 18b zich zelfs longitudinaal voorbij of buitenwaarts met betrekking tot het vooreind van de voor-helft elastische gedeelten 16 en/of het uiteinde van achter-helft elastische gedeelten 17 uitbreiden.
Zoals verklaard staan dergelijke vergelijkbare langere kern vorm elastische secties 18a en 18b toe om het kruisgebied gestalte te geven om een insluitingszak te vormen (vooral aangezien zij niet snijden met de been-opening elastieken) en verzekeren voordelig een goede aanhechting van de longitudinale centrale portie van het absorberend lichaam begrenst door bovengenoemde elastische secties 18a en 18b tot het lichaam van de gebruiker. Deze regeling leidt de lichaamsontlasting effectief naar de kruis zak terwijl om het even welke ontlastingslekkage naar de beenopeningen wordt verminderd.
Dienovereenkomstig, in een aspect voorziet de uitvinding een wegwerpbare absorberende onderkleding volgens conclusie 2.
In een verdere uitvoeringsvorm, zoals die ook in Fig. 3 wordt getoond, snijden elastische leden 22 van de opstaande boorden 21 niet met bovengenoemd eerste en tweede voor-helft én eerste en tweede achter-helft elastische gedeelten 16, 17. In een verdere uitvoeringsvorm, zoals die ook in Fig. 3 wordt getoond, snijden opstaande boorden 21 niet met bovengenoemde eerste en tweede voor-helft en eerst en tweede achter-helft elastische gedeelten 16, 17. Dit bewaart niet-elastische gebieden die de gewenste uitwerking van de uitvinding bereiken. In een voorbeeld, worden elastische leden 22 van opstaande boorden 21 of de boorden per se geplaatst transversaal binnenwaarts (d.w.z., aan de binnenkant of meer proximaal met betrekking tot de longitudinale middellijn AA') van de voor en achter-helft elastische leden 16 en 17.
Verwijzend naar Fig. 4, verdere elastische leden die additionele elastische secties 41 en 42 creëren zijn toegevoegd aan de kern vorm sectie om kopvorming te optimaliseren. Elastische secties 18a en 18b, die zich hoofdzakelijk in de richting van longitudinaal middellijn A-A' uitbreiden werken in combinatie met elastische secties 41 en 42, die zich hoofdzakelijk in de richting van de transversale middellijn B-B' uitbreiden om een kop te vormen door gebieden van hogere verhoging rond een depressie in het kruisgebied van de wegwerpbare absorberende onderkleding te creëren.
Verwijzend naar Fig. 5, worden de elastische leden van de kern vorm sectie geplaatst zodat elastische secties 18a en 18b contact maken teneinde één enkele kern vorm elastische sectie 18 te vormen.
Figuur 11 illustreert diverse arrangementen van de kern vorm gedeelten 18 en de voor en achter elastische gedeelten 16, 17 volgens de uitvinding (voorbeeldige uitvoeringsvormenTl aan T27).
Een verder voordelig arrangement van de kruis en/of been elastische leden is geïllustreerd in een uitvergroot zicht in Figuur 12 met betrekking tot de uitvoeringsvorm T25, waarin de onregelmatige of ongelijk uit elkaar geplaatste openingen in de elastische leden of bundels daarvan verder het ontsnappen van vloeistoffen (gearceerde pijl) uit het kruisgebied door randen 15 belemmeren.
Verwijzend naar fig. 8, wordt een alternatieve uitvoeringsvorm met verbeterde luchtstroom en kopvorming steun voor de niet-elastische secties 23, 24 getoond. In dit geval is de onderlaag 4 samengesteld als laminaat van een bovenste onderlaag 51 en een onderste onderlaag 52. Allebei vastgemaakt aan elkaar door stukjes van drukgevoelige kleefstof 53, hoewel andere chemische, mechanische of thermische middelen om twee materialen te verzegelen kunnen worden gebruikt. De bovenste onderlaag 51 is overmaats versus de onderste onderlaag 52, waardoor kanalen 54 worden gecreëerd. De kanalen 54 staan een verbeterde luchtstroom toe en verstrekken een buffer effect voor de spanningen die ontstaan van ofwel dè been opening elastisch secties en/of de kern vorm elastische secties, waarbij de laatstgenoemden worden toegestaan om vrij te werken en een optimale kopvorming te verstrekken.
De uitvinding behandelt ook ruim methodes van vervaardiging en apparaten . specifiek gevormd om de hierin onthulde absorberende artikelen te vervaardigen. Over het algemeen, kunnen de bovengenoemde methodes bestaan uit stappen van het verschaffen van en het combineren van, het verbinden van, het vastmaken van of het vasthechten van de hierin verklaarde configuraties de diverse elementen omvat in absorberende artikelen hierin onderwezen. De apparaten kunnen bestaan uit middelen om aan te leveren of te voeden en te combineren, te verbinden, vast te maken of vast te hechten van de hierin verklaarde configuraties de diverse elementen omvat in de absorberende artikelen zoals hierin onderwezen.

Claims (15)

 1. CONCLUSIES
  1. Een wegwerpbare absorberende onderkleding omvattende: een vloeistof-doordringbare bovenlaag (11); een vloeistof-ondoordringbare onderlaag (12); een vloeistof-absorberende kern (13) tussen de bovenlaag en de onderlaag; een laminaat omvattende de bovenlaag, uit de onderlaag en uit de kern en hebbende een voorsectie (7), een achtersectie (8) en een kruissectie (14) geplaatst tussen de voorsectie en de achtersectie; eerste en tweede been-opening bepalende randen (15) in de vorm van over het algemeen cirkel-boog-gevormde inkepingen op transversale overkanten van de kruissectie; rekbare elastische leden (16, 17, 18) die zich over het algemeen langs elk van de eerste en tweede been-opening bepalende randen uitbreiden; de elastische leden omvattende eerste en tweede voor-helft elastische gedeelten (16a, 16b) zich hoofdzakelijk uitstrekkend langs eerste en de tweede voor-helften (14a) van de eerste en tweede been-opening bepalende randen, eerste en tweede achter-helft elastische gedeelten (17a, 17b) zich hoofdzakelijk uitstrekkend langs de eerste en tweede achter-helften (14b) van de eerste en tweede been-opening bepalende randen, en eerste en tweede kern-vormende elastische gedeelten (18a, 18b) die zich longitudinaal op transversale overkanten van de kruissectie uitstrekken, waarin het bovengenoemde eerste kern-vormend elastisch gedeelte (18a) geen van gelijk welke van bovengenoemde eerste voor-helft en eerste achter-helft elastische gedeelten (16a, 17a) snijdt, en waarin bovengenoemd tweede kern-vormende elastisch gedeelte (18b) geen van gelijk welke van de bovengenoemde tweede voor-helft en tweede achter-helft elastische gedeelten (16b, 17b) snijdt, daardoor gekenmerkt dat bovengenoemd eerste kern-vormende elastisch gedeelte (18a) zich longitudinaal uitstrekt voorbij het kruiseinde van de eerste voor-helft en/of eerste achter-helft elastische gedeelten (16a, 17a), en het tweede kern-vormende elastische gedeelte (18b) zich longitudinaal uitstrekt voorbij het kruiseinde van de tweede voor-helft en/of tweede achter-helft elastische gedeelten (16b, 17b), waarbij de eerste en tweede kern-vormende elastische gedeelten (18a, 18b) zich uitbreiden over minstens 5% van de lengte van kruissectie 14 wanneer uitgerekt.
 2. 2. De wegwerpbare absorberende onderkleding volgens conclusie 1, waarin bovengenoemde eerste kern-vormende elastisch gedeelte (18a) zich longitudinaal uitstrekt voorbij de kruiseinden van de eerste voor-helft en eerste achter-helft elastische gedeelten (16a, 17a), en het tweede kern-vormende elastische gedeelte (18b) zich longitudinaal uitstrekt voorbij de kruiseinden van de tweede voor-helft en tweede achter-helft elastische gedeelten (16b, 17b).
 3. 3. De wegwerpbare absorberende onderkleding volgens om het even welke van conclusies 1 of 2, waarin de kern-vormende elastische gedeelten (18a, 18b) transversaal binnenwaarts van de voor en achter-helft elastische leden (16, 17) geplaatst zijn.
 4. 4. De wegwerpbare absorberende onderkleding volgens om het even welke van conclusies 1 tot 3, waarin de eerste en tweede voor-helft elastische gedeelten (16a, 16b) en de eerste en tweede achter-helft elastische gedeelten (17a, 17b) niet zijn verbonden doorheen het kruisgebied via een tussengeplaatst elastisch lid (16c, 17c).
 5. 5. De wegwerpbare absorberende onderkleding volgens om het even welke van conclusies 1 tot 3, waarin de kern-vormende elastische gedeelten (18a, 18b) zich longitudinaal uitstrekken voorbij de kruiseinden van de voor en/of achter-helft elastische gedeelten (16, 17) en over minstens ongeveer 50% meer bij voorkeur over minstens ongeveer 75% van de longitudinale afstand bepaald door bovengenoemde voor en achter-helft elastische gedeelten (16, 17).
 6. 6. De wegwerpbare absorberende onderkleding volgens om het even welke van conclusies 1 tot 5, waarin de kern-vormende elastische gedeelten (18a, 18b) zich parallel aan de longitudinale as (AA') uitstrekken.
 7. 7. De wegwerpbare absorberende onderkleding volgens om het even welke van conclusies 1 tot 6, waarin de kern-vormende elastische gedeelten (18a, 18b) zich over minstens ongeveer 50% meer bij voorkeur over minstens ongeveer 75% van de lengte van de kruissectie (14) uitstrekken wanneer uitgerekt.
 8. 8. De wegwerpbare absorberende onderkleding volgens om het even welke van conclusies 1 tot 7, waarin de kern-vormende elastische gedeelten (18a, 18b) een lengte in de longitudinale richting hebben van minstens ongeveer 30 cm bij voorkeur minstens ongeveer 40 cm wanneer uitgerekt.
 9. 9. De wegwerpbare absorberende onderkleding volgens om het even welke van conclusies ltot 8, waarin de kern-vormende elastische gedeelten (18a, 18b) longitudinaal centraal op het onderkleding zijn geplaatst.
 10. 10. De wegwerpbare absorberende onderkleding volgens om het even welke van conclusies ltot 9, waarin geen van beiden van bovengenoemde kern-vormende elastische leden (18a, 18b) de longitudinale middellijn (AA') snijdt.
 11. 11. De wegwerpbare absorberende onderkleding volgens om het even welke van conclusies 1 tot 10, waarin de kern-vormende elastische leden (18a, 18b) beperkt zijn, in de transversale richting, tot de buitenste 50% van de afstand tussen de longitudinale middellijn AA' en de respectieve kruis-zijranden (15a, 15b) in de smalste punten van de laatstgenoemden.
 12. 12. De wegwerpbare absorberende onderkleding volgens om het even welke van conclusies 1 tot 11, waarin de kern-vormende elastische leden (18a, 18b) transversaal buitenwaarts geplaatst zijn van de absorberende kern (13)
 13. 13. De wegwerpbare absorberende onderkleding volgens om het even welke van conclusies 1 tot 12, verder omvattende opstaande boorden (21) omvattende elastische leden (22), en waarin de opstaande boorden (21) of minstens de elastische leden (22) van bovengenoemde opstaande boorden (21) de voorgenoemde eerste en tweede voor-helft en eerste en tweede achter-helft elastische gedeelten (16, 17) niet snijden.
 14. 14. Een methode voor vervaardiging van de wegwerpbare absorberende onderkleding volgens om het even welk van conclusies 1 tot 13.
 15. 15. Een apparaat specifiek geconfigureerd om de wegwerpbare absorberende onderkleding volgens om het even welk van conclusies 1 tot 13 te vervaardigen.
BE2014/0237A 2014-04-10 2014-04-10 Wegwerpbare onderkleding met verbeterde elastische secties BE1021218B1 (nl)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE2014/0237A BE1021218B1 (nl) 2014-04-10 2014-04-10 Wegwerpbare onderkleding met verbeterde elastische secties

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE2014/0237A BE1021218B1 (nl) 2014-04-10 2014-04-10 Wegwerpbare onderkleding met verbeterde elastische secties

Publications (1)

Publication Number Publication Date
BE1021218B1 true BE1021218B1 (nl) 2015-08-11

Family

ID=50982728

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
BE2014/0237A BE1021218B1 (nl) 2014-04-10 2014-04-10 Wegwerpbare onderkleding met verbeterde elastische secties

Country Status (1)

Country Link
BE (1) BE1021218B1 (nl)

Citations (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP2133053A1 (en) * 2008-06-11 2009-12-16 Ontex International N.V. Disposable undergarment with improved elasticised sections

Patent Citations (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP2133053A1 (en) * 2008-06-11 2009-12-16 Ontex International N.V. Disposable undergarment with improved elasticised sections

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP3167856B1 (en) Disposable undergarment with improved elasticised sections
KR101973345B1 (ko) 개선된 허리 밀봉부를 갖는 선택적으로 위치된 허리 샘방지 부재를 구비한 흡수 용품
KR101837921B1 (ko) 선택적으로 위치된 허리 샘방지 부재를 구비한 흡수 용품
WO2003037211A2 (en) Novel absorbent core attachment
JP4567670B2 (ja) 改良された適合性を有するパンツ形状衣料
JP2017221341A (ja) 吸収性物品
KR20160073987A (ko) 일체형 샘방지 플랩이 있는 흡수 조립체를 구비하는 흡수 용품
US10085893B2 (en) Absorbent article having interconnected waist and leg bands
CN108348367B (zh) 具有通道和成形弹性构件的吸收制品
JP5053608B2 (ja) 吸収性物品
CN110035727B (zh) 具有改进的腿部和翼片弹性件的吸收制品
KR102075055B1 (ko) 내부 물질과 탄성체가 없는 부분 미중첩 허리 패널 구조를 갖는 기저귀 팬티
BE1021218B1 (nl) Wegwerpbare onderkleding met verbeterde elastische secties
KR102064311B1 (ko) 부드러움과 피부 편안함을 제공하는 허리밴드를 갖는 기저귀 팬티
KR101927036B1 (ko) 허리 샘방지 부재의 샘방지 포켓에 대한 개선된 접근성을 제공하는 흡수체를 갖는 흡수 용품
JP2009291283A (ja) 吸収性物品
JP6151594B2 (ja) 吸収性物品
WO2021215972A1 (en) Absorbent article
JP2017029218A (ja) 吸収性物品
KR100822629B1 (ko) 뭉침방지 특성이 향상된 일회용 흡수제품의 제조방법
JP2009254662A (ja) 吸収性物品
KR20030004887A (ko) 강화된 뒤허리밴드를 포함하는 일회용 흡수제품