BE1019719A3 - Invoerapparaat voor het in een computer invoeren van tekens en/of stuurcodes. - Google Patents

Invoerapparaat voor het in een computer invoeren van tekens en/of stuurcodes. Download PDF

Info

Publication number
BE1019719A3
BE1019719A3 BE201000764A BE201000764A BE1019719A3 BE 1019719 A3 BE1019719 A3 BE 1019719A3 BE 201000764 A BE201000764 A BE 201000764A BE 201000764 A BE201000764 A BE 201000764A BE 1019719 A3 BE1019719 A3 BE 1019719A3
Authority
BE
Belgium
Prior art keywords
input device
computer
characterized
according
activation event
Prior art date
Application number
BE201000764A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Sit Bv Met Beperkte Aansprakelijkheid
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Sit Bv Met Beperkte Aansprakelijkheid filed Critical Sit Bv Met Beperkte Aansprakelijkheid
Priority to BE201000764A priority Critical patent/BE1019719A3/nl
Priority to BE201000764 priority
Application granted granted Critical
Publication of BE1019719A3 publication Critical patent/BE1019719A3/nl

Links

Classifications

  • GPHYSICS
  • G06COMPUTING; CALCULATING; COUNTING
  • G06FELECTRIC DIGITAL DATA PROCESSING
  • G06F3/00Input arrangements for transferring data to be processed into a form capable of being handled by the computer; Output arrangements for transferring data from processing unit to output unit, e.g. interface arrangements
  • G06F3/01Input arrangements or combined input and output arrangements for interaction between user and computer
  • G06F3/02Input arrangements using manually operated switches, e.g. using keyboards or dials
  • G06F3/023Arrangements for converting discrete items of information into a coded form, e.g. arrangements for interpreting keyboard generated codes as alphanumeric codes, operand codes or instruction codes
  • G06F3/0238Programmable keyboards
  • GPHYSICS
  • G06COMPUTING; CALCULATING; COUNTING
  • G06FELECTRIC DIGITAL DATA PROCESSING
  • G06F21/00Security arrangements for protecting computers, components thereof, programs or data against unauthorised activity
  • G06F21/70Protecting specific internal or peripheral components, in which the protection of a component leads to protection of the entire computer
  • G06F21/82Protecting input, output or interconnection devices
  • GPHYSICS
  • G06COMPUTING; CALCULATING; COUNTING
  • G06FELECTRIC DIGITAL DATA PROCESSING
  • G06F3/00Input arrangements for transferring data to be processed into a form capable of being handled by the computer; Output arrangements for transferring data from processing unit to output unit, e.g. interface arrangements
  • G06F3/01Input arrangements or combined input and output arrangements for interaction between user and computer
  • G06F3/02Input arrangements using manually operated switches, e.g. using keyboards or dials
  • G06F3/023Arrangements for converting discrete items of information into a coded form, e.g. arrangements for interpreting keyboard generated codes as alphanumeric codes, operand codes or instruction codes
  • G06F3/0233Character input methods

Abstract

Invoerapparaat (1) voor het in een computer (7) invoeren van tekens en/of stuurcodes, dat door de computer (7) herkend wordt als toetsenbord, daardoor gekenmerkt dat het draagbaar is, een geheugen en middelen (4) om een activatiegebeurtenis waar te nemen omvat, en dat het invoerapparaat (1) als gevolg van de activatiegebeurtenis een in het geheugen opgeslagen sequentie van tekens en/of stuurcodes aan de computer (7) doorgeeft.

Description

Invoerapparaat voor het in een computer invoeren van tekens en/of stuurcodes.

De huidige uitvinding heeft betrekking op een invoerapparaat voor het in een computer invoeren van tekens en/of stuurcodes.

Tekens zijn hierbij de letters, cijfers, leestekens en symbolen zoals deze via een standaard toetsenbord kunnen worden ingevoerd, en zoals deze voorzien zijn in de standaard ASCII-karakterset en uitbreidingen daarvan.

Stuurcodes stellen geen zichtbare tekens voor, maar dienen om specifieke instructies of informatie te geven, en worden bij een standaard toetsenbord doorgegeven door speciale toetsen in te drukken. Voorbeelden hiervan zijn de 'ENTER'-, 'TAB'-, 'CTRL'- en functietoetsen. Deze kunnen met één enkele ASCII-code of 'key-code' geassocieerd zijn, of met een opeenvolging van dergelijke codes.

Een gebruiker van een computer heeft vaak de noodzaak om sequenties van tekens en/of stuurcodes in de computer in te voeren.

Dit zijn vaak, maar niet altijd, sequenties van niet voor de hand liggende, dat wil zeggen niet met menselijke taal overeenkomende, tekens, mogelijkerwijs gecombineerd met stuurcodes.

Dit kan bijvoorbeeld wenselijk zijn om gedeeltelijke of volledige toegangscodes, meestal bestaande uit gebruikersnamen en paswoorden, in te voeren, of specifieke machine-instructies.

Een dergelijke sequentie van tekens en/of stuurcodes kan worden ingevoerd met een traditioneel toetsenbord, maar vanwege de mogelijke complexiteit van de sequentie, het feit dat er daarin meestal geen fouten gemaakt mogen worden, en het feit dat er soms, zoals bij paswoorden, geen visuele terugkoppeling is, is dit niet altijd handig.

Tevens is hierbij, wanneer de sequentie vaak nodig is, een herhaling van deze handelingen nodig.

Om dit te vergemakkelijken, voorzien besturingssystemen van computers, of daarop werkende software, vaak mogelijkheden om dit soort sequenties automatisch te onthouden en te reproduceren, zodat de gebruiker bijvoorbeeld na het met een muis klikken op een 'knop' op een scherm, of het drukken op 'ENTER', een automatisch deels of geheel ingevulde toegangscode kan goedkeuren.

Ook de mogelijkheid om via 'COPY' en 'PASTE', of gelijkaardige commando's, bepaalde tekensequenties snel te reproduceren, is natuurlijk welbekend.

Ook is er vaak een mogelijkheid macro's te definiëren, die een gedefinieerde set instructies, mogelijkerwijs omvattende het beschikbaar stellen van een tekensequentie, uitvoeren na activatie, die kan gebeuren door een muisklik of één of enkele toetsaanslagen.

Hierbij is het nadeel dat dit soort middelen de sequenties opslaan in de computer, al dan niet versleuteld.

Enerzijds, is dit nadelig omdat een gebruiker van een computer wellicht die sequenties liever niet opgeslagen wil hebben om veiligheidsredenen.

Anderzijds, kan het ongewenst zijn dat een regelmatige gebruiker van een bepaalde computer allerlei sequenties tegenkomt van een occasionele gebruiker, die wellicht kunnen interfereren met de voorkeursinstellingen van die regelmatige gebruiker.

Hoe dan ook is het grootste nadeel van de gekende manieren om versneld sequenties van tekens en/of stuurcodes in een computer in te voeren natuurlijk dat, hoewel iedere moderne computer de bovengenoemde mogelijkheden, of tenminste een aantal ervan, wel heeft, de gebruiker deze elke keer moet instellen op elke computer die hij gebruikt, en hij dus geen gemakkelijke manier heeft om de sequenties die hij vaak nodig heeft met minimale moeite tussen verschillende computers over te dragen.

Ook moet hij, als hij die sequenties overdraagbaar wil maken tussen computers, die bepaalde sequenties of uit zijn hoofd leren, wat meestal niet gemakkelijk is, of opschrijven, wat niet praktisch is en veiligheidsrisico's met zich meebrengt.

Een verder nadeel is dat op deze bekende manieren vaak alleen tekens, dus letters, cijfers en leestekens, gereproduceerd kunnen worden, terwijl stuurcodes niet of niet gemakkelijk in een via traditionele middelen opgeslagen en gereproduceerde sequentie van tekens kunnen voorkomen.

Nog een nadeel is dat intypen van een toegangscode een risico is doordat hardwarematige keyloggers en/of camera's en/of mensen de toetsaanslagen kunnen registreren en of zien.

Een nadeel van het invoeren van complexe sequenties van tekens en/of stuurcodes via een toetsenbord is tevens dat voor mensen met beperkte bruikbaarheid van de handen en/of de ogen, bijvoorbeeld vanwege een handicap, dit een zeer moeilijke klus is, waardoor een groot aantal computertoepassingen niet of slechts beperkt door hen gebruikt kunnen worden.

De huidige uitvinding heeft tot doel aan minstens één van de voornoemde en andere nadelen een oplossing te bieden, doordat zij voorziet in een invoerapparaat voor het in een computer invoeren van tekens en/of stuurcodes, dat door de computer herkend wordt als toetsenbord, dat draagbaar is, een geheugen en middelen om een activatiegebeurtenis waar te nemen omvat, en dat als gevolg van de activatiegebeurtenis een in het geheugen opgeslagen sequentie van tekens en/of stuurcodes aan de computer doorgeeft.

Dit heeft als voordeel dat de gebruiker van een dergelijk invoerapparaat een specifieke door hem gebruikte sequentie van tekens en/of stuurcodes met minimale moeite op verschillende computers kan gebruiken, zonder dat hij deze hoeft te onthouden of opschrijven.

Doordat de computer het invoerapparaat als toetsenbord herkent, dient de gebruiker behalve het maken van een verbinding, wat bijvoorbeeld simpelweg kan gebeuren door het invoerapparaat met de computer te verbinden, geen acties te ondernemen om de sequentie of sequenties van tekens en/of stuurcodes die hij ter beschikking wil hebben, te kunnen gebruiken.

Tevens kan een dergelijke sequentie gemakkelijk stuurcodes voor niet-karaktervormende toetsaanslagen, zoals 'ENTER' of 'TAB' bevatten.

Een ander voordeel is dat de gebruiker, door slechts één activatiegebeurtenis, bijvoorbeeld het maken van de verbinding of het indrukken van een knop op het invoerapparaat, een sequentie van tekens en/of stuurcodes naar de computer kan sturen, die door de computer verwerkt worden als waren het toetsaanslagen op een toetsenbord, waardoor deze sequentie in om het even welke op de computer aanwezige software die bedoeld is om invoer via een toetsenbord te krijgen, gebruikt kan worden.

Tevens kan hij gemakkelijk deze sequentie van tekens en/of stuurcodes tijdelijk door een andere persoon laten gebruiken, zonder deze sequentie bekend te maken aan de andere persoon, door deze andere persoon tijdelijk de beschikking te geven over het invoerapparaat.

Een verder voordeel is dat de sequenties niet op de computer waarop gewerkt wordt, opgeslagen hoeven te worden, waardoor het risico dat deze per ongeluk achtergelaten worden, en dus voor anderen toegankelijk worden, vermeden wordt.

Ook voor de persoon die een computer beschikbaar stelt aan de gebruiker van het invoerapparaat is het risico dat ongewenste instellingen worden achtergelaten beperkt.

Nog een voordeel is dat het ongewenst waarnemen van een toegangscode door een hardware-keylogger, of door een camera of persoon, niet meer kan voorkomen doordat een persoon zijn eigen invoerapparaat aansluit en dus zeker kan zijn dat dit niet via een keylogger gaat, en doordat de persoon niet meer handmatig een toegangscode hoeft in te typen.

In voorkeurdragende uitvoeringsvormen is het invoerapparaat voorzien van middelen om draadloos, bijvoorbeeld via Bluetooth, of door middel van een draad, bijvoorbeeld via een USB verbinding, te communiceren met de computer.

In een verdere voorkeurdragende uitvoeringsvorm omvatten de middelen om een activatiegebeurtenis waar te nemen een knop en is de activatiegebeurtenis het indrukken van de knop.

Dit heeft als voordeel dat het indrukken van een knop een zeer gemakkelijke en snelle handeling is om een sequentie van tekens en/of stuurcodes aan de computer door te geven.

Tevens is dit een handeling die ook door mensen met een visuele handicap of beperkte bruikbaarheid van de handen gemakkelijk kan worden uitgevoerd om een sequentie van tekens en/of stuurcodes, bijvoorbeeld een volledige of gedeeltelijke toegangscode of een autorisatiecode, door te geven, waardoor ook zij gemakkelijker van beveiligde computersystemen, gebruik kunnen maken, bijvoorbeeld van allerlei internettoepassingen, zoals internetbanking.

In een bijzondere uitvoeringsvorm is de activatiegebeurtenis het verbinden van het invoerapparaat met de computer. Hierdoor is een aanvullende gebeurtenis, zoals het indrukken van een knop niet meer nodig, en is het simpelweg verbinden van het invoerapparaat, bijvoorbeeld het insteken ervan in een PC-poort, voldoende om de sequentie van tekens en/of stuurcodes door te geven.

In verdere bijzondere uitvoeringsvormen is het invoerapparaat voorzien van een aantal geheugens, en een mogelijkheid om te selecteren uit welk geheugen een opgeslagen sequentie van tekens en/of stuurcodes aan de computer wordt doorgegeven als een activatiegebeurtenis wordt waargenomen, of een aantal geheugens en een aantal middelen om elk een verschillende activatiegebeurtenis waar te nemen, waarbij elk geheugen gekoppeld is aan een van de middelen op zodanige wijze dat een bepaalde activatiegebeurtenis het doorgeven van een sequentie van tekens en/of stuurcodes uit het geheugen dat gekoppeld is aan de middelen om de bepaalde activatiegebeurtenis waar te nemen tot gevolg heeft.

Dit heeft als voordeel dat het invoerapparaat onafhankelijk van elkaar een aantal sequenties van tekens en/of stuurcodes kan opslaan en naar believen kan reproduceren, en dus flexibeler wordt voor de gebruiker.

In een voorkeurdragende uitvoeringsvorm is het geheugen of de geheugens herhaaldelijk beschrijfbaar en wisbaar en is het invoerapparaat zodanig ingericht dat gegevensuitwisseling tussen de computer en een geheugen in twee richtingen mogelijk is.

Hierdoor kan de gebruiker via een op de computer geïnstalleerd programma, zelf het geheugen of de geheugens voorzien van een vrij te kiezen sequentie van tekens en/of stuurcodes.

Bij voorkeur is het invoerapparaat klein en licht uitgevoerd, zodanig klein en licht dat het op een gebruiker draagbaar is zonder de gebruiker tijdens gebruikelijke dagelijkse handelingen, zoals lopen, zitten, autorijden, winkelen significant te storen, dat wil zeggen niet meer te storen dan een ander klein artikel zoals een mobiele telefoon stoort, of zelfs dat het bedoeld is om aan een sleutelring gehangen te worden, en daartoe dan ook voorzien is van een verbindingsmogelijkheid met de sleutelring.

Alternatief kan voldoende klein en licht ook beschouwd worden als meedraagbaar in een broekzak of een handtas, als in een hand passend, of als met een grootste afmeting die kleiner is dan 15 cm, of bij voorkeur kleiner dan 10 cm, of bij grotere voorkeur kleiner is dan 6 cm.

Met het inzicht de kenmerken van de uitvinding beter aan te tonen, is hierna, als voorbeeld zonder enig beperkend karakter, een voorkeurdragende uitvoeringsvorm beschreven van een invoerapparaat volgens de uitvinding, met verwijzing naar de bijgaande tekening, waarin: figuur 1 schematisch en in doorsnede een invoerapparaat volgens de uitvinding weergeeft, met een in perspectief weergegeven computer.

Het in figuur 1 getoonde invoerapparaat 1 bestaat hoofdzakelijk uit een behuizing 2, voorzien van een programmeerbare chip 3 met EEPROM-geheugen, één enkele drukknop 4 en een schakelaar 5 die door het indrukken van de drukknop 4 gesloten kan worden. Doordat een EEPROM-geheugen voorzien is, is een batterij niet nodig om opgeslagen data te behouden.

De chip 3 is via een USB-kabel 6, die geen deel uitmaakt van het invoerapparaat 1, verbonden met de computer 7.

De chip 3 kan detecteren of de schakelaar 5 gesloten is doordat er een verbinding 8 tussen beide voorzien is.

De chip 3 is zodanig geprogrammeerd dat deze, en bij uitbreiding het invoerapparaat 1, automatisch door moderne besturingssystemen voor computers, herkend wordt als een USB-toetsenbord. De chip 3 is dus geprogrammeerd als een toetsenbord-emulator.

De breedte B van het invoerapparaat 1, zonder de USB-kabel 6, is enkele centimeters, met een totale hoogte die in dit geval, maar niet noodzakelijk, iets lager is. Hierdoor is het gemakkelijk door de gebruiker mee te nemen, netals bijvoorbeeld een telefoon of een sleutelbos, en kan het in voorkomend geval ook geschikt zijn om met sleutels aan een sleutelring bevestigd te zijn.

De werking van het invoerapparaat 1 is zeer eenvoudig en als volgt.

Als eerste wordt het invoerapparaat 1 via de ÜSB-kabel 6 verbonden met de computer 7. Het besturingssysteem van de computer 7, bijvoorbeeld Windows, MAC OS X, UNIX of LINUX, herkent, door de manier waarop de chip 3 geprogrammeerd is, het invoerapparaat 1 als een toetsenbord.Het invoerapparaat 1 is nu klaar voor gebruik.

Indien er nog geen sequentie van tekens en/of stuurcodes opgeslagen is op de chip 3 of indien dit niet ofniet langer een gewenste sequentie is, dient eerst de gewenste sequentie opgeslagen te worden in het geheugen van het invoerapparaat 1.

Hiertoe wordt op de computer 7 een programma gestart dat met het invoerapparaat 1 kan communiceren, meer specifiek met het geheugen daarvan dat op de chip 3 aanwezig is. Door middel van dit programma kan de gebruiker een sequentie van toetsaanslagen, ingebracht door bijvoorbeeld een traditioneel toetsenbord, door het aanklikken met een muis van een virtueel toetsenbord, door het aanraken van een touchscreen, of op welke andere geschikte wijze ook, in het geheugen van de chip 3 opslaan.

In het geval de gebruiker het invoerapparaat 1 bijvoorbeeld wil gebruiken voor het opslaan en gemakkelijk reproduceren van een toegangscode, bijvoorbeeld voor een internettoepassing, wordt bijvoorbeeld een gebruikersnaam, gevolgd door een stuurcode voor 'TAB', gevolgd door een paswoord, gevolgd door een stuurcode voor 'ENTER', opgeslagen.

Het invoerapparaat 1 is nu voorzien van een sequentie van tekens en/of stuurcodes in zijn geheugen, en is klaar om deze sequentie te reproduceren.

Om deze sequentie van tekens en/of stuurcodes te reproduceren, drukt de gebruiker eenmalig de drukknop 4 in, waardoor de schakelaar 5 gesloten wordt. Dit wordt gedetecteerd door de chip 3, die als gevolg hiervan als geemuleerd toetsenbord de opgeslagen sequentie van tekens en/of stuurcodes naar de computer 7 doorgeeft.

De behuizing 2 dient hierbij als deel van het invoerapparaat 1 waarmee het op een vlak oppervlak, bijvoorbeeld een tafel, steunt.

De computer 7 ontvangt deze sequentie, en verwerkt deze, dus afhankelijk van het programma dat op dat moment actief is, op exact dezelfde wijze als wanneer de sequentie van tekens en/of stuurcodes op het toetsenbord van de computer 7 zouden zijn ingetypt.

Elke keer dat de drukknop 4 wordt ingedrukt, wordt op deze wijze de gehele opgeslagen sequentie van tekens en/of stuurcodes doorgegeven aan de computer 7.

Omdat het invoerapparaat zich, voor het besturingssysteem, als een standaard toetsenbord gedraagt, kan het gemakkelijk, zonder verder iets te hoeven activeren of instellen, met iedere computer 7 met een relatief modern besturingssysteem verbonden en meteen gebruikt worden.

In de bovenstaande beschrijving is het geheugen beschrijfbaar en wisbaar, dat wil zeggen dat er informatie in geplaatst kan worden door de gebruiker, en niet langer gewenste informatie gewist kan worden. Dit is niet strikt noodzakelijk voor de uitvinding. Het invoerapparaat 1 kan ook met een door de fabrikant voorgeprogrammeerde sequentie van tekens en/of stuurcodes geleverd worden, bijvoorbeeld een toegangscode. De gebruiker dient dan natuurlijk wel zijn toegangscode of -codes aan te passen aan die voorgeprogrammeerde sequentie.

Hoewel in bovenstaande beschrijving een volledige toegangscode in het invoerapparaat 1 werd opgeslagen en erdoor werd gereproduceerd, kan het invoerapparaat 1 ook gebruikt worden voor een deel van een toegangscode, of voor een totaal andere sequentie van tekens en/of stuurcodes, bijvoorbeeld om de gebruiker toe te laten een specifiek commando te geven, of om deze snel en gemakkelijk diep in een menustructuur te laten doordringen.

Het invoerapparaat 1 kan ook worden uitgerust met meerdere drukknoppen, die in verschillende minstens virtueel onderscheiden geheugens opgeslagen sequenties van tekens en/of stuurcodes kunnen laten doorsturen door de chip 3, zodat de gebruiker een aantal verschillende sequenties van tekens en/of stuurcodes kan opslaan en gemakkelijk kan reproduceren, afhankelijk van welke drukknop hij gebruikt.

Eenzelfde effect wordt bereikt door een selectieschakelaar te voorzien die een bepaald geheugen selecteert, de inhoud daarvan doorgestuurd zal worden naar de computer 7 als gevolg van het indrukken van de drukknop 4.

Juist vanwege zijn draagbaarheid, gemakkelijke bediening, en snelle en gemakkelijke aansluitbaarheid op veel verschillende computers, is het invoerapparaat (1) bij uitstek geschikt om te dienen als opslag- en transportmedium en snel en gemakkelijk reproductietoestel van een deel van een, of een gehele, toegangscode, of alleen een deel van een, of een geheel, paswoord.

Andere activâtiegebeurtenissen, zoals een bepaald geluid, de ontvangst van een bepaald radiosignaal, de herkenning van een bepaalde vingerafdruk, het intypen van bepaalde drukknoppen in een bepaalde volgorde binnen eën bepaalde tijd bij invoerapparaten die uitgerust zijn met meerdere drukknoppen, etc. kunnen eventueel ook aanleiding zijn om de sequentie van tekens en stuurcodes aan de computer door te geven. In dergelijke gevallen is het invoerapparaat 1 voorzien van een detectiemogelijkheid om een dergelijke activatiegebeurtenis te kunnen waarnemen.

Het invoerapparaat 1. kan als op zichzelf staande eenheid uitgevoerd worden, maar kan ook deel uitmaken van een andere inrichting, bijvoorbeeld een smartphone of een PDA.

In het voorgaande, voorbeeld communiceert het apparaat met de computer via een USB-verbinding. Dit is slechts één specifieke uitvoeringsvorm. Binnen het kader van de uitvinding kan de communicatie ook via andere verbindingen en/of protocollen verlopen.

De huidige uitvinding is geenszins beperkt tot de als voorbeeld beschreven en in de figuur weergegeven uitvoeringsvormen, doch een invoerapparaat volgens de uitvinding kan in allerlei vormen en afmetingen worden verwezenlijkt zonder buiten het kader van de uitvinding te treden.

Claims (16)

1. Invoerapparaat (1) voor het in een computer (7) invoeren van tekens en/of stuurcodes, dat door de computer (7) herkend wordt als toetsenbord, daardoor gekenmerkt dat het draagbaar is, een geheugen en middelen (4) om een activatiegebeurtenis waar te nemen omvat, en dat het invoerapparaat (1) als gevolg van de activatiegebeurtenis een in het geheugen opgeslagen sequentie van tekens en/of stuurcodes aan de computer (7) doorgeeft.
2. Invoerapparaat (1) volgens conclusie 1, daardoor gekenmerkt dat het invoerapparaat (1) voorzien is van middelen om draadloos te communiceren met de computer.
3. Invoerapparaat (1) volgens conclusie 2, daardoor gekenmerkt dat het invoerapparaat (1) voorzien is van middelen om via Bluetooth te communiceren met de computer.
4. Invoerapparaat (1) volgens conclusie 1, daardoor gekenmerkt dat het invoerapparaat (1) bedoeld is om via een draad (6) te communiceren met de computer.
5. Invoerapparaat (1) volgens één van de voorgaande conclusies, daardoor gekenmerkt dat de middelen om een activatiegebeurtenis waar te nemen een knop (4) omvatten en de activatiegebeurtenis het indrukken van de knop (4) is.
6. Invoerapparaat (1) volgens één van de conclusies 1 tot 4, daardoor gekenmerkt dat de activatiegebeurtenis het verbinden van het invoerapparaat (1) met de - computer (7) is.
7. Invoerapparaat (1) volgens één van de conclusies 1 tot 4, daardoor gekenmerkt dat de middelen om een activatiegebeurtenis waar te nemen een met het invoerapparaat verbonden of daarin geïntegreerde herkenningseenheid voor vingerafdrukken omvatten, en de activatiegebeurtenis het herkennen van een aan deze herkenningseenheid aangeboden vingerafdruk is.
8. Invoerapparaat (1) volgens één van de conclusies 1 tot 4, daardoor gekenmerkt dat het voorzien is van een aantal middelen om elk een verschillende gebeurtenis waar te nemen en dat de activatiegebeurtenis het voorkomen van een aantal van deze gebeurtenissen in een vooraf vastgelegde volgorde en/of binnen een vooraf vastgelegde tijd is.
9. Invoerapparaat (1) volgens één van de voorgaande conclusies, daardoor gekenmerkt dat de sequentie van tekens en/of stuurcodes overeenstemt met minimaal een deel van een toegangscode.
10. Invoerapparaat (1) volgens één van de voorgaande conclusies, daardoor gekenmerkt dat het voorzien is van een aantal geheugens en een mogelijkheid om te selecteren uit welk geheugen een opgeslagen sequentie van tekens en/of stuurcodes aan de computer wordt doorgegeven als een activatiegebeurtenis wordt waargenomen.
11. Invoerapparaat (1) volgens één van de conclusies 1-9, daardoor gekenmerkt dat het voorzien is van een aantal geheugens en een aantal middelen om elk een verschillende activatiegebeurtenis waar te nemen, waarbij elk geheugen gekoppeld is aan één van de middelen op zodanige wijze dat een bepaalde activatiegebeurtenis het doorgeven van een sequentie van tekens en/of stuurcodes uit het geheugen dat gekoppeld is aan de middelen om de bepaalde activatiegebeurtenis waar te nemen, tot gevolg heeft.
12. Invoerapparaat (1) volgens één van de voorgaande conclusies, daardoor gekenmerkt dat de verbindingsmogelijkheid met een computer (7) en de middelen (4) om een activatiegebeurtenis waar te nemen de enige communicatiemogelijkheden van en/of naar het invoerapparaat (1) zijn.
13. Invoerapparaat (1) volgens één van de voorgaande conclusies, daardoor gekenmerkt dat het geheugen of de geheugens herhaald beschrijfbaar en wisbaar is of zijn en dat het invoerapparaat (1) zodanig ingericht is dat gegevensuitwisseling tussen de computer (7) en een geheugen in twee richtingen mogelijk is.
14. Invoerapparaat (1) volgens één van de voorgaande conclusies, daardoor gekenmerkt dat het op een gebruiker draagbaar is zonder de gebruiker tijdens gebruikelijke dagelijkse handelingen meer te storen dan een mobiele telefoon.
15. Invoerapparaat (1) volgens één van de voorgaande conclusies, daardoor gekenmerkt dat de sequentie van tekens en/of stuurcodes overeenstemt met minimaal een deel van een paswoord.
16. Gebruik van een invoerapparaat (1) volgens één van de voorgaande conclusies voor het invoeren van minimaal een deel van een paswoord.
BE201000764A 2010-12-27 2010-12-27 Invoerapparaat voor het in een computer invoeren van tekens en/of stuurcodes. BE1019719A3 (nl)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE201000764A BE1019719A3 (nl) 2010-12-27 2010-12-27 Invoerapparaat voor het in een computer invoeren van tekens en/of stuurcodes.
BE201000764 2010-12-27

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE201000764A BE1019719A3 (nl) 2010-12-27 2010-12-27 Invoerapparaat voor het in een computer invoeren van tekens en/of stuurcodes.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
BE1019719A3 true BE1019719A3 (nl) 2012-10-02

Family

ID=44351582

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
BE201000764A BE1019719A3 (nl) 2010-12-27 2010-12-27 Invoerapparaat voor het in een computer invoeren van tekens en/of stuurcodes.

Country Status (1)

Country Link
BE (1) BE1019719A3 (nl)

Citations (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO1990002993A1 (en) * 1988-09-15 1990-03-22 Star Microterminals Limited Electronic device for memorizing digital data e.g. of a key input sequence
US5854624A (en) * 1996-09-12 1998-12-29 Innovative Device Technologies, Inc. Pocket-sized user interface for internet browser terminals and the like
US20040085300A1 (en) * 2001-05-02 2004-05-06 Alec Matusis Device and method for selecting functions based on intrinsic finger features
US20050057517A1 (en) * 2003-09-17 2005-03-17 Rix Scott M. Computer input device with individually positionable and programmable switches
FR2911412A1 (fr) * 2007-01-16 2008-07-18 Emmanuel Thibaudeau Dispositif informatique

Patent Citations (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO1990002993A1 (en) * 1988-09-15 1990-03-22 Star Microterminals Limited Electronic device for memorizing digital data e.g. of a key input sequence
US5854624A (en) * 1996-09-12 1998-12-29 Innovative Device Technologies, Inc. Pocket-sized user interface for internet browser terminals and the like
US20040085300A1 (en) * 2001-05-02 2004-05-06 Alec Matusis Device and method for selecting functions based on intrinsic finger features
US20050057517A1 (en) * 2003-09-17 2005-03-17 Rix Scott M. Computer input device with individually positionable and programmable switches
FR2911412A1 (fr) * 2007-01-16 2008-07-18 Emmanuel Thibaudeau Dispositif informatique

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US9262616B2 (en) Simplified multi-factor authentication
US9436348B2 (en) Method and system for controlling movement of cursor in an electronic device
US10565383B2 (en) Method and apparatus for secure credential entry without physical entry
US9703941B2 (en) Electronic device with touch screen for fingerprint recognition
US8577356B2 (en) Touch entry of password on a mobile device
US8995960B2 (en) Mobile device authentication
KR101661258B1 (ko) 터치 스크린을 통한 보안 입력
RU2589397C2 (ru) Аутентификация графических жестов
US20150186017A1 (en) Unlocking method and device using tension effect
US20140108936A1 (en) User interaction platform
US10057248B2 (en) Establishing access to a secure network based on user-created credential indicia
US7484173B2 (en) Alternative key pad layout for enhanced security
EP2838007B1 (en) Electronic equipment and unlocking method of screen thereof
US9001046B2 (en) Mobile terminal with touch screen
KR100871783B1 (ko) 휴대형 전자장치 및 기록매체
TW588284B (en) Computer real-time power-on system and method
WO2016107283A1 (zh) 控制应用的方法及装置
JP5312943B2 (ja) タッチスクリーン式ユニバーサルキーボード
US7659885B2 (en) Method and system for using a keyboard overlay with a touch-sensitive display screen
EP2854009B1 (en) Method and apparatus for unlocking lock screen in electronic device
US7257717B2 (en) Method with the functions of virtual space and data encryption and invisibility
US7454783B2 (en) System, method, and apparatus for automatic login
WO2014047247A1 (en) Augmented touch control for hand-held devices
US9013424B2 (en) Method for encoded input and control by fingerprint
JP2016012225A (ja) 電子機器、方法およびプログラム